To je to što me zanima!

'Udario ju je šakom, slomio joj ruku, a ona je nastavila raditi'

Sve je počelo u utorak oko 10 sati ujutro kada je djelatnica pružala njegu 75-godišnjem štićeniku doma. On ju je bez povoda dvaput udario šakom u glavu i zavrnuo joj je ruku. Nije htjela odmah na Hitnu
Vidi originalni članak

Djelatnicu (47) Doma za starije nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu napao je štićenik doma.

Slomio joj je ruku i dvaput je udario šakom u glavu. Nesretna žena trpila je bolove cijeli dan, da bi naposljetku otišla na hitnu pomoć. Tamo su joj ustanovljene teške tjelesne ozljede, odnosno frakturu lijeve podlaktice.

Sve je počelo u utorak oko 10 sati ujutro kada je djelatnica pružala njegu 75-godišnjem štićeniku doma. Štićenik je bez ikakvog povoda u jednom trenutku zavrnuo joj ruku svom snagom, a tada ju je još dva puta udario šakom u glavu.

O svemu je obaviještena i policija koja provodi kriminalističko istraživanje.

Razgovarali smo s Daliborom Damjanovićem, voditeljem doma:

- Radi se o iskusnoj djelatnici koja radi najsloženije poslove u domu, konkretno na trećem i četvrtom katu doma gdje su smještene osobe u teškom zdravstvenom stanju, kao i dementne osobe.

Ona je čak nakon incidenta unatoč velikim bolovima i nastavila raditi, ali je kasnije ipak morala zatražiti liječničku pomoć, rekao nam je Damjanović.

Ovaj će slučaj po svemu sudeći ponovno otvoriti stari problem, a to je smještaj teško bolesnih starijih osoba u domove za umirovljenike, umjesto hospicije kojih nema dovoljno, a konkretno u samom Splitu nema nijednog.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • empatija 30.05.2019.

    Sve je to dobro napisano,ali treba osigurati tj zaštiti djelatnike.Bolest ne opravdava, da djelatnik trpi batine i teške povrede

  • reverse 29.05.2019.

    Pustite ga neka se brani sa slobode

  • bimbo1 29.05.2019.

    Ma čim pređe 67 treba to poslati u vječna lovišta. A i državi ostaje mirovina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare