To je to što me zanima!

Sisak se obranio od vodenog vala, Kolinda došla u Karlovac

Najugroženiji je Letovanić gdje pumpe izbacuju vodu iz kuća natrag u korito Kupe. Zaobalne vode ne prijete. Poplavljene Karlovčane posjetila je predsjednica RH
Vidi originalni članak

Vodostaj rijeke Save uzvodno od Siska pada, dok Kupa uglavnom stagnira te se očekuje znatniji pad vodostaja. Dograđeni nasipi u Pokuplju izdržali su vodeni val. 

Vatrogasci, civilna zaštita i druge službe sada pomažu mještanima kojima su kuće ipak bile poplavljen te ugrožene mještane opskrbljuju hranom i vodom. Iako je bila planirana i evakuacija, čini se da za sada za takvom akcijom nema potrebe. 

Najugroženije mjesto je Letovanić gdje pumpe izbacuju vodu iz obiteljskih kuća  natrag u Kupu. Zaobalne vode ne prijete jer je na vrijeme zatvoren Obedski kanal te su ograđeni nasipi. 

Kolinda iz Kine otišla ravno u Karlovac

Karlovčani se još oporavljaju od rekordno visokih vodostaja Kupe i Korane, a u posjet im je u ponedjeljak, ravno iz Kine, stigla predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Obišla je vatrogasce JVP Karlovac, a u vatrogasnom centru sudjelovala je na sastanku Stožera za zaštitu i spašavanje. Obišla je i poplavljene mještane u karlovačkim predgrađima Donje Mekušje, Logorište i Mostanje, piše Radio Mrežnica

Idi na 24sata

Komentari 29

  • neodlučna811 19.10.2015.

    Ako mogu primjetiti , kao i veliki dio čitatelja, da je u Karlovcu jučer bio " premijer Milanović," a danas " Kolinda ". Očekujem da ubuduće premijera oslovljavata samo " Zoran " da se on ne bi osjetio diskriminiran.

  • mali zeleni prigorec 19.10.2015.

    Nema slike predsjednice? Zar je opet bila u crvenom?

  • fluksoid 19.10.2015.

    Treba od sanadera uzet ono sto je pokro pa ulozit u zastitu od poplava.znase da ima u svicarskoj milijardu eura .

Komentiraj...
Vidi sve komentare