To je to što me zanima!

Jadranka Kosor: Neke stranke žele u Uniju, ali ne rade ništa

Na sastanak kod premijerke došli su samo HDSSB-ovac Šišljagić i šef HSP-a. Srb smatra da se oporba trebala odazvati i doći jer je ulazak u EU ozbiljno pitanje
Vidi originalni članak

Kao što su i najavili čelnici kukuriku koalicije dali su "košaricu" premijerki Jadranki Kosor i nisu se pojavili na sastanku kojem je glavna tema bila završetak pregovora s EU. Od oporbenih stranaka u Banske dvore došli su samo čelnici HDSSB-a Vladimir Šišljagić i HSP-a Danijel Srb. Šišljagić je za tportal izjavio kako mu je 'puna kapa i vladajućih i oporbe'.

- Ponašaju se neozbiljno, neodgovorno i infantilno kao mala djeca. To ću reći i predsjedniku Josipoviću na sastanku. Ulazak u EU je ozbiljno pitanje i tiče se svih građana - rekao je Šišljagić.

Iako je Jadranka Kosor uvjerena da Vlada dobro radi svoj svoj posao, Šišljagić joj je prenio stav stranke, a to je da Vlada treba hitno rapisati izbore. Kada je u pitanju EU, HDSSB-ovac joj je ukazao da građani nisu dovoljno informirani o pregovaračkim poglavljima, te da su svi slojevi društva posebice gospodarstvo i poljoprivreda za taj proces nepripremljeni. Upravo za to odgovornom smatra aktualnu Vladu. Smatra i da bi građani prvo trebali izaći na izbore, a zatim na referendum o ulasku u EU.

Danijel Srb izvijestio je Kosor da je HSP-a protiv ulaska Hrvatske u EU, jer se zemlji to gospodarski ne isplati. Na sastanak se odazvao jer smatra da državotvorne političke opcije i one koje Hrvatskoj žele dobro trebaju razgovarati.

- Velika je pogreška ostatka oporbe što nije došla na sastanak jer time šalju jednu potpuno krivu poruku javnosti - izjavio je Srb. Iako premijerka planira pregovore završiti do lipnja, čelni čovjek HSP-a uvjeren je da će u tom procesu biti brojnih pritisaka te da Hrvatska na njih ne treba pristati.

Na sastanak Kosor nije pozvala koalicijske partnere Josipa Friščića (HSS) i Milorada Pupovca (SDSS).

Kosor: Žele u Uniju, ali ne rade na tome

Može se konstatirati da savez za Europu ne postoji i da ima parlamentarnih oporbenih stranaka koje se zaklinju kako žele da Hrvatska uđe u EU, no ne čine ništa da bi se taj posao ostvario i ubrzao, rekla je premijerka Kosor komentirajući nedolazak čelnika kukuriku koalicije na sastanak u Banske dvore. No, spremna je i dalje razgovarati, a oporbi poručuje da su im 'vrata dijaloga' otvorena jer želi odgovor je li oporba za završetak pregovora ili nije.

- Vlada smatra da je povijesni i strateški cilj završiti pregovore do lipnja ako je moguće, a nakon toga je spremna naznačiti datum izbora. Vlada kaže završimo pregovore i onda se dogovorimo oko izbora. Mi nikada nismo govorili da onda treba čekati referendum - izjavila je Kosor. 

Najavila je da će oporbu ponovno pozvati na sastanak, a podsjetila je da se Zoran Milanović, u nekim drugim vremenima, rado odazivao na razgovore. I dok oporba traži raspisivanje izbora odmah, Kosor napominje da se u tom slučaju ne bi mogli završiti pregovori, jer tehnička Vlada ne može donositi financijske odluke. Ponovila je da nam za završetak tog posla, kao i za gospodarski oporavak, treba stabilnost i mir. Kosor smatra da su izjave oporbenih stranaka kontradiktorne, jer s jedne strane 'prizivaju izvanredno stanje, a s druge strane govore da su prosvjedi demokratski'.

- Neka se odluče - preporučila im je premijerka.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • feba 13.03.2011.

    Kakve veze ima Kosorica s ulaskom u EU?Da li to ona ulazi tamo ili Hrvatska?Kosorica nije Hrvatska,to smo mi a glupača nikako da to shvati i konačno čuje što to Hrvati govore.SRAMOTA!!!

  • afrikanac 10.03.2011.

    Siva , meni ne trebaju tvoja izvjesca o stanju pregovora sa EU te ulasku Hrvatske u zajednicu. Pogledam strane novine i doznam u kojoj ste fazi. Zato reci narodu istinu: Hrvatska ne moze u EU iz razloga: 1. Prognanici nisu rijeseni ( i sama zivis u stanu prognanika a takvih je stanova samo u MORH-u 40 000). 2. Pravosudje ne funkcionira. Lopovska hobotnica na cijem si celu je paralizirala sudski i policijski vrh te ih ima na daljinskom upravljacu.

  • user_40331 10.03.2011.

    Zašto svi Jadranku Kosor zovu po prezimenu njezinog bivšeg muža? Ona se ne preziva tako. Ona se zove Jadranka Vlaisavljević i nećakinja je četničkog vojvode sa Papuka Dušana Vlaisavljevića koji ju je i odgojio. Jadranka Vlaisavljević nije iz Pakraca kao što kaže. Jadranka Vlaisavljević je iz Bučja poznatog četničkog legla na Papuku kod Pakraca, a koje je oslobođeno akcijom 123. brigade HV-a za Božić 1991. godine. Jadranka Vlaisavljević laže i o vlastitoj vjeroispovijesti. Jer, Jadranka Vlaisavljević krstila se u katoličkoj crkvi tek 1995. godine , istovremeno sa ulaskom u HDZ. Jadranka Vlaisavljević je u imovinskoj kartici navela stan na 3 ili 4. katu. Zašto ne napiše i kako je došla do tog stana? A došla je tako što je iz predmetnog stana istjerala dvojicu malodobnih sinova oficira JNA koji su ostali živjeti u stanu, u ulazu u kojem je Jadranka Vlaisavljević do tada živjela u suterenskom stančiću odnosno podrumu. Hoćete još malo? - Kosor je prezime uzela od muža svoje majke (koji i dalje niti priznaje Jadranku ni njezinu majku Jadrankina majka je radila u učiteljica u Pakracu-Lipiku, a drug Kosor zaposlen u Službi državne bezbednosti (inače rodom iz mjesta pored Drniša),prerasporedjen je na mjesto u Pakracu. Nakon vjenčanja, rodila se Jadranka, a njeni otac i majka su se preselili u Čakovec. Jadranku su jadnu (šmrc,šmrc) ostavili kod bake (majčine majke) i ujaka Dušana Vlaislavljevića (četnika na kvadrat), gdje su je i odgajali. Kosor je čuvši za nemorale Jadrankine majke, tu majku potjerao, oženio se za drugu ženu u Čakovcu, dobio sina (Jadrankinog polubrata) kojega ona kao nova ministrica nije htjela primiti u ured. E mašala! dodatak historijskim činjenicama ili faktima: Mjesto se zove Kosori, općina Oklaj. JOŠ MALO PRILOGA O "MORALNOJ VERTIKALI" JADRANKE VLAISAVLJEVIĆ ALIAS "KOSOR": - Kosorica je radi svojih srbo-jugoslavenskih korijena,kao aktivna članica Pokreta za Jugoslaviju 1990., vlasnica stanarskog prava (dakle, ne stana) od 30m2 u Velikoj Gorici, preko noći 1996. dobila od Ministarstva obrane (VALJDA ZA RATNE ZASLUGE, IZ PODRUMA U JURIŠIĆEVOJ??????) stan od 90m2 s garažom u Ravnicama (Maksimir) u Zagrebu za cijenu 23.072 DEM (YEAH!!!). Još je užasnije što nije ni platila 5% poreza na otkup tog stana kao svaki drugi gradjanin RH. Eto njenog moralnog karaktera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare