Obavijesti

News

Komentari 57

Jadranka Kosor: Neke stranke žele u Uniju, ali ne rade ništa

Jadranka Kosor: Neke stranke žele u Uniju, ali ne rade ništa
8

Na sastanak kod premijerke došli su samo HDSSB-ovac Šišljagić i šef HSP-a. Srb smatra da se oporba trebala odazvati i doći jer je ulazak u EU ozbiljno pitanje

VIDEO

Kao što su i najavili čelnici kukuriku koalicije dali su "košaricu" premijerki Jadranki Kosor i nisu se pojavili na sastanku kojem je glavna tema bila završetak pregovora s EU. Od oporbenih stranaka u Banske dvore došli su samo čelnici HDSSB-a Vladimir Šišljagić i HSP-a Danijel Srb. Šišljagić je za tportal izjavio kako mu je 'puna kapa i vladajućih i oporbe'.

- Ponašaju se neozbiljno, neodgovorno i infantilno kao mala djeca. To ću reći i predsjedniku Josipoviću na sastanku. Ulazak u EU je ozbiljno pitanje i tiče se svih građana - rekao je Šišljagić.

Iako je Jadranka Kosor uvjerena da Vlada dobro radi svoj svoj posao, Šišljagić joj je prenio stav stranke, a to je da Vlada treba hitno rapisati izbore. Kada je u pitanju EU, HDSSB-ovac joj je ukazao da građani nisu dovoljno informirani o pregovaračkim poglavljima, te da su svi slojevi društva posebice gospodarstvo i poljoprivreda za taj proces nepripremljeni. Upravo za to odgovornom smatra aktualnu Vladu. Smatra i da bi građani prvo trebali izaći na izbore, a zatim na referendum o ulasku u EU.

Danijel Srb izvijestio je Kosor da je HSP-a protiv ulaska Hrvatske u EU, jer se zemlji to gospodarski ne isplati. Na sastanak se odazvao jer smatra da državotvorne političke opcije i one koje Hrvatskoj žele dobro trebaju razgovarati.

- Velika je pogreška ostatka oporbe što nije došla na sastanak jer time šalju jednu potpuno krivu poruku javnosti - izjavio je Srb. Iako premijerka planira pregovore završiti do lipnja, čelni čovjek HSP-a uvjeren je da će u tom procesu biti brojnih pritisaka te da Hrvatska na njih ne treba pristati.

Na sastanak Kosor nije pozvala koalicijske partnere Josipa Friščića (HSS) i Milorada Pupovca (SDSS).

Kosor: Žele u Uniju, ali ne rade na tome

Može se konstatirati da savez za Europu ne postoji i da ima parlamentarnih oporbenih stranaka koje se zaklinju kako žele da Hrvatska uđe u EU, no ne čine ništa da bi se taj posao ostvario i ubrzao, rekla je premijerka Kosor komentirajući nedolazak čelnika kukuriku koalicije na sastanak u Banske dvore. No, spremna je i dalje razgovarati, a oporbi poručuje da su im 'vrata dijaloga' otvorena jer želi odgovor je li oporba za završetak pregovora ili nije.

- Vlada smatra da je povijesni i strateški cilj završiti pregovore do lipnja ako je moguće, a nakon toga je spremna naznačiti datum izbora. Vlada kaže završimo pregovore i onda se dogovorimo oko izbora. Mi nikada nismo govorili da onda treba čekati referendum - izjavila je Kosor. 

Najavila je da će oporbu ponovno pozvati na sastanak, a podsjetila je da se Zoran Milanović, u nekim drugim vremenima, rado odazivao na razgovore. I dok oporba traži raspisivanje izbora odmah, Kosor napominje da se u tom slučaju ne bi mogli završiti pregovori, jer tehnička Vlada ne može donositi financijske odluke. Ponovila je da nam za završetak tog posla, kao i za gospodarski oporavak, treba stabilnost i mir. Kosor smatra da su izjave oporbenih stranaka kontradiktorne, jer s jedne strane 'prizivaju izvanredno stanje, a s druge strane govore da su prosvjedi demokratski'.

- Neka se odluče - preporučila im je premijerka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...