To je to što me zanima!

Sjednica Vlade danas u Splitu: "Dolazi dvije milijarde kuna”

Vlada je do sada održala sjednice u Vukovaru, Kninu, Osijeku i Sisku tematski vezane uz grad i županiju u kojoj se održava, pa će tako i u Splitu na dnevnome redu biti 30-ak točaka
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković istaknuo je u petak da Vlada na sjednici u Splitu donosi odluke o nizu projekata značajnih za taj grad i Splitsko-dalmatinsku županiju, u vrijednosti gotovo dvije milijarde kuna, što je snažna projektna i financijska poruka tom području.

Premijer je na početku sjednice istaknuo da će se danas u Splitu potpisati ugovori vrijedni preko 400 milijuna kuna, te da će kroz brojne projekte, o kojima će Vlada također donijeti odluku, u to područje ukupno biti uloženo gotovo dvije milijarde kuna, 

Sjednica Vlade u Splitu održava se uoči blagdana sv. Dujma, a većinom je posvećena razvoju Grada i Splitsko-dalmatinske županije,

- Sve što radimo, radimo u duhu partnerstva i suradnje, rekao je Plenković i podsjetio da je to već peta sjednica Vlade za njegova mandata koja se održava izvan Zagreba.  

Na sjednici u splitskoj Banovini bili su svi članovi Vlade, saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije, a kao domaćini na početku sjednice nazočnima su se obratili župan Blaženko Boban (HDZ) i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ), koji su ocijenili da će ova sjednica biti točka preokreta i jamstvo za razvoj tog prostora, kako bi postao motor razvoja za južnu Hrvatsku.

- Vlada zasjeda u Splitu nakon punih 14 godina, rekao je Boban najavljujući velike prometne infrastrukturne županijske projekte, poput tunela kroz Kozjak i tunela Ravča-Drvenik, te brze ceste Zagvozd-Imotski i Dugopolje-Sinj. 

Kao glavni cilj najavio je projekt održivog turizma, produžetka turističke sezone i povezivanje Zagore s priobaljem.

Uoči blagdana Sv. Dujma u splitskom HNK-u je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ljubica ljubičica_1 05.05.2018.

    Da ne živim u Splitu 6mjesjeci u godini možda bi vam i povjerovala.Što ste darivali ono što je već grada Splita.Zar Zagrevb i država mogu biti vlasnici nešto što je Splitsko.Garaže su napravljene u vojnim zgradama koje ste zapljenili i pripadali su stanarima .A obećaliste i pomoć kada je prošle godine igorelo brdo maslenika i bilo puno štete oko Splita.I što ste dali.Jedno veliko ništa.Prestanite lagat.Već počnite govorit istinu.Od čega će te smoći lovu.Jedino da nama građanima opet nešto ne nametneta neki novi porez.Činimi se da bi himna HDZ-a mogla biti: Laži Laži Lažim mi to radimo najbolje.

  • detektor istine 05.05.2018.

    Uzvrtio se nešto malokrvni dezerter , prvo je naručio napade na živi zid u svim medijima a evo ga sad u Splitu, obećaje brda i doline , sve će on izgraditi i napraviti , dat će novac iz svoga džepa , fuj bando zločinačka ..

  • bajos41 04.05.2018.

    Dal su ...ekipi ucjenjene glave na 2 mld. Kn..ili.. ce prodavat maglu pa za te 2 mld. Kn treba prvo uplatit za papirologiju milijardu i pol...

Komentiraj...
Vidi sve komentare