To je to što me zanima!

Skandal: Benedikt XVI. odlazi radi izvještaja o bludu u Crkvi?

Jozef Tomko (89), Julian Herranz (83) i Salvatore de Giorgi (83) 17. prosinca prošle godine predali su Benediktu XVI. dosje od 300 stranica istrage situacije u Vatikanu
Vidi originalni članak

Benedikt XVI. još je na Pepelnici rekao kako unutar Crkve postoje oni "koji unakazuju njeno lice". Prema pisanju talijanskih medija, u Vatikanu postoji i "pretpostavka o gej lobiju". Jozef Tomko (89), Julian Herranz (83) i Salvatore de Giorgi (83) 17. prosinca prošle godine predali su Benediktu XVI. dosje od 300 stranica, ali još nisu zaključili istragu, prenosi Večernji list.

U dokumentima se navodno upozorava na blud i krađu, a dosad se govorilo o korupciji. Izvori iz Vatikana tvrde kako su se neki visoki crkveni svećenici "pod vanjskim utjecajima povezivali s laicima i njihovim mondenim životom". Spominju se mjesta susreta, ali se spominje i kako su se nalazili "unutar Vatikana". Brojni talijanski mediji tako nagađaju kako će Benedikt XVI. odstupiti s mjesta poglavara Katoličke crkve upravo zbog tih afera.

- Crkvu čine ljudi. Papa je vidio probleme i s njima se sučelio inicijativom koja je dalekovidna - rekao je De Giorgi, kardinal koji je član istražne komisije. 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • shalomJerusalem 25.02.2013.

    GRETA SVAKA TI ČAST NA KOMENTARIMA. Izgleda da nas i nije baš tako malo u KNJIZI ŽIVOTA...

  • Davor7 24.02.2013.

    Pa dok je Musolini vladao u Italiji pomagao je i nocano i politicki Vatikan(imaju dokazi za to i sve se zna). To sve govori kakva je tvorevina Vatikan.

  • WycliffeLuther 24.02.2013.

    Kološanima 1:18 -Krist je Glava Tijela, Crkve; on je Početak, Prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude Prvak! 1 Korinčanima 10:4 -i svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; stijena bijaše Krist!

Komentiraj...
Vidi sve komentare