To je to što me zanima!

Skandal u Zagrebu: Policija zatvorila nevinog mladića

Damir Kobeščak (18) nevin je u pritvoru bio 2,5 mjeseca. Policija je navodno sugerirala očevicima da ga prepoznaju. Sumnjičili su ga za 4 pljačke
Vidi originalni članak

Bio je 9. veljače ujutro. Dvojica policajaca pokucala su na vrata stana obitelji Kobeščak u zagrebačkom Laništu. Došli su po Damira (18).
- Kazali su mu da se dobro najede jer neće tako brzo kući, a potom su ga ugurali u auto - prisjećaju se Damirovi roditelji Anka (49) i Roman (44).
Mladić je završio u pritvoru zatvora u Remetincu. Sumnjičili su ga za četiri oružane pljačke kladionica - za period od prosinca prošle do veljače ove godine. Tek u četvrtak, odlukom Županijskog suda, pustili su ga iz pritvora i protiv njega odbacili sve optužnice. Policija je na prepoznavanje pozvala četiri zaposlenice kladionica. One su prepoznale Damira, međutim, nisu bile u potpunosti sigurne i to su rekle policajcima. No u policijskom zapisniku, kako je i sutkinja navela, stajalo je kako su ga djevojke prepoznale u potpunosti.
- Policija mi je tjedan dana prije u kladionicu donijela sliku mladića protiv kojeg se vodi proces, pa ne isključujem mogućnost da mi je Damir zbog toga bio poznat na prepoznavanju - rekla je svjedokinja sutkinji. Isto tako nije mu u sudnici uspjela prepoznati glas kad je viknuo: “Ovo je pljačka! Daj novac!” Rekla je kako joj taj glas ne zvuči kao glas lopova koji joj je prijetio nožem. Druga svjedokinja je izjavila kako joj nije poznato da je u policijskom zapisniku pisalo kako je u potpunosti prepoznala lopova. Damir je početkom travnja u Remetincu čuo da je njegove pljačke priznao netko drugi. Obavijestio je roditelje, a oni su to provjerili u policiji. Potvrdili su im da je to istina, tvrdi majka. Međutim, sutkinja je to tek u četvrtak uvidjela usporedivši spise. Damir je bio u zatvoru bez razloga, a pljačke je priznao E. O.
U zagrebačkoj policiji indirektno su priznali da su pritvorili nevinog. Kažu da su Damira, kao potencijalnog razbojnika, prepoznali svi, a i u pretresu njegova stana pronašli su jaknu za koju su svjedoci potvrdili da ju je na sebi imao pljačkaš. No identičnu jaknu policija je kasnije pronašla i u stanu E. O. i utvrdila da je on pljačkaš kladionica, a ne Damir Kobeščak. Policija je o svemu odmah izvijestila Državno odvjetništvo.

MAJKA ANKA: KONAČNO ĆU SAD MOĆI MIRNO ZASPATI...
Nakon sinova izlaska iz Remetinca, majka Anka snažno ga je zagrlila. Primijetila je da je puno smršavio u zatvoru. Damir se jako razveselio što je ugledao sunce jer mu je u zatvoru bilo mračno.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • ponexp 22.04.2010.

    tuzite ih za miljone kuna i dobit cete, kakva usrana drzava ccc

  • user_39479 22.04.2010.

    ma ova cijela drzava je jedan veliki skandal

  • Sanja_C 22.04.2010.

    Hmm,sta reci osim,da se od sada moramo cuwati prvo policije pa tek onda ostali kriminalaca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare