To je to što me zanima!

Skandalozno: 'Ukrajince treba napasti dok su još svi pijani, grunuti u novogodišnjoj noći'

Neki ruski političari otvoreno navijaju za rat. Jedan od njih je Vladimir Žirinovski (75), lider Liberalno-demokratske partije Rusije i zastupnik Dume. Čak je savjetovao kad i kako krenuti u rat
Vidi originalni članak

Rusija danima gomila svoje snage na anektiranom Krimu i blizu granice s Ukrajinom. Satelitske snimke od 13. prosinca pokazuju bazu na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014., dupko punom oklopnih vozila i tenkova. U listopadu je ta baza bila prazna.

BIVŠI AMBASADOR SAD U HRVATSKOJ: Putinov ultimatum podsjeća na 1930-e godine i uvod u novi rat

'Ja bih tako naredio'

Rusi kažu da imaju pravo raspoređivati trupe na svom teritoriju zbog neprijateljskih akcija NATO-a, Amerike i nekih europskih zemalja koji blizu granice izvode ambiociozne manevere.

Rusija i SAD bi trebale 10. siječnja imati sastanak o Ukrajini i europskoj sigurnosti, a dva dana poslije je sastanak Rusije i NATO-a.

'Ja bih tako naredio'

Amerikanci su u nekoliko navrata zaprijetili Rusiji žestokim odgovorom ako napadne Ukrajinu.

Neki ruski političari otvoreno navijaju za taj scenarij. Jedan od njih je  Vladimir Žirinovski (75), lider Liberalno-demokratske partije Rusije i zastupnik Dume. Čak je savjetovao kad i kako krenuti u rat.

- Treba napasti u novogodišnjoj noći, grunuti između četiri i pet ujutro kad su svi pijani. Da sam ja predsjednik, tako bih naredio vojsci. Ne treba sve bombardirati, samo odabrane ciljeve. Da se malo uplaše. Neke treba kazniti, ostale uplašiti - rekao je Žrinovski na državnoj televiziji.

IGRA MOĆI Putinovo igranje s vatrom na Balkanu, Srbija glavni suradnik

'Trebamo zauzeti cijelu Ukrajinu'

Iako često lupeta i većina građana Rusije ne shvaća ga ozbiljno, činjenica je da je Žrinovski dobio prostor za lupetanje jer je u zadnjih nekoliko dana gostovao na vodećim moskovskim državnim kanalima.

Kao i slični ljigavci tog tipa, Žrinovski smatra da ratnohuškačkom retorikom može poboljšati rejting koji mu stalno pada.

Nedavno je rekao da Rusija zauzme cijelu Ukrajinu i pripoji je sebi. 

Dok Žrrinovski lupeta, general Jevgenij Bužinski, jedan od ruskih pregovarača oko razoružavanja, kaže da nikakvog rata neće biti, ni između Rusije i SAD-a, a niti između Rusije i NATO-a, što se spominjalo posljednjih dana.

- To bi bio posljednji rat sa nesagledivim posljedicama - rekao je Bužinski i dodao da Rusija ne planira nikakve ratove.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Vicki1 01.01.2022.

    Jel ovo Brat od Šešelja???

  • dobrotvorzavas 30.12.2021.

    ja mislim da IPAK treba pitati anemićnog on stručnjak za ukrajinu 🤫

  • Ins deck 30.12.2021.

    Pa šta niste rekli da za božić napadaju sigurno? Baš vodite tešku propaganu protiv Rusije, kako vas više nije sram pisati o takvim glupostima a ljudi su gladni i Hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare