To je to što me zanima!

Skitnicu osudili na zatvor jer je spavao ispod bolničkih stuba

Zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega, svjedočio je policajac na sudu
Vidi originalni članak

Prema presudi Općinskog suda u Varaždinu, Ivica B. (41) iz Splita je početkom siječnja bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život, učestalo skitao Varaždinom. Za isti prekršaj evidentirali su ga i na području Zagreba, Vinkovaca i Našica.
– Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te mu se izriče kazna zatvora od 14 dana – stoji u presudi.
On je na ročištu negirao da se odaje skitnji. Isticao je da mu majka šalje novac te da je u Varaždin došao ujutro, a otišao navečer, dok je između dolaska i odlaska bio po kafićima. 
U slučaju je svjedočio policajac koji se bavio prijavama iz varaždinske Bolnice. Policajac je rekao kako je muškarac dva tjedna bio u prostorijama bolnice. 
– Zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici. Također, imao sam dojave o njegovim sitnim krađama po trgovačkim centrima– svjedočio je.
Sud je na kraju prihvatio svjedočenje policajca i kaznio Splićanina s 14 dana zatvora. Budući da je već bio uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Zabranili su mu da se sljedećih šest mjeseci kreće na području Varaždina, dok troškove postupka ne mora platiti. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • kenjkalo 15.05.2019.

    A molitelji koji smetaju pred bolnicama? Oni smiju biti tamo?

  • 15.05.2019.

    Lik očito uz sve ima i psihićkih problema. Kolko je Horvatinčić bil u zatvoru?

  • shell dexos2 GM 15.05.2019.

    ne smije covjek biti skitnica u svojoj drzavi. a da je arap ,dali bi mu stan i primanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare