Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Skitnicu osudili na zatvor jer je spavao ispod bolničkih stuba

Zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega, svjedočio je policajac na sudu

M. Jurinec/Pixsell
Foto: M. Jurinec/Pixsell
25 komentara

Prema presudi Općinskog suda u Varaždinu, Ivica B. (41) iz Splita je početkom siječnja bez određenog cilja i osiguranih sredstava za život, učestalo skitao Varaždinom. Za isti prekršaj evidentirali su ga i na području Zagreba, Vinkovaca i Našica.
– Time je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te mu se izriče kazna zatvora od 14 dana – stoji u presudi.
On je na ročištu negirao da se odaje skitnji. Isticao je da mu majka šalje novac te da je u Varaždin došao ujutro, a otišao navečer, dok je između dolaska i odlaska bio po kafićima. 
U slučaju je svjedočio policajac koji se bavio prijavama iz varaždinske Bolnice. Policajac je rekao kako je muškarac dva tjedna bio u prostorijama bolnice. 
– Zavlačio se na stare krevete i ispod stepenica kako bi prespavao. Mokrio je po hodnicima, u starim ormarima ostavljao je svoje stvari. Medicinske sestre žalile su se na njega jer bi cijele dane bez razloga bio u bolnici. Također, imao sam dojave o njegovim sitnim krađama po trgovačkim centrima– svjedočio je.
Sud je na kraju prihvatio svjedočenje policajca i kaznio Splićanina s 14 dana zatvora. Budući da je već bio uhićen i zadržan u zatvoru 14 dana, sud smatra da je kaznu izdržao. Zabranili su mu da se sljedećih šest mjeseci kreće na području Varaždina, dok troškove postupka ne mora platiti. 

Možda vas zanima i ovo:
Message