To je to što me zanima!

Škola u Šibeniku nije zabranila tajice, djeca će ih moći nositi

Za razliku od nastavnika i drugih djelatnika, za učenike škole ne precizira se kako trebaju biti odjeveni odnosno bitno je samo da im odjeća "izgleda primjereno"
Vidi originalni članak

Iako su se portalu Šibenik.in. javili roditelji koji tvrde da je njihovoj djeci u Osnovnoj školi Vidici u Šibeniku zabranjeno nositi tajice, čini se da to baš i nije tako jer pravilnik o odijevanju odnosi se samo na učitelje, stručne suradnike i ostale radnike.

Ravnatelj škole na Vidicima Darko Relja kaže kako od ove školske godine vrijedi novi Etički kodeks u kojem piše da je nedozvoljeno nošenje poderanih i kratkih hlača, poderanih majica, 'neprimjerenih' piercinga, ali i ostale odjeće koja je kratka, uska ili prozirna. 

- Ništa ja nisam zabranio, nego sve piše u Etičkom kodeksu, kojeg je nakon rasprave Vijeća roditelja i Učiteljskog vijeća izglasao Školski odbor. Malo stroži režim odijevanja nije maslo ravnatelja, a što se ne smije nositi piše na stranicama škole - kaže ravnatelj. 

No, za razliku od nastavnika, za učenike se ne precizira kako trebaju biti odjeveni odnosno bitno je samo da odjeća koju nose "izgleda primjereno".

Etički kodeks: Neprimjereno je otkrivati dijelove tijela

Neprimjereno je, piše u kodeksu, otkrivati dijelove tijela. Suknja ili haljina, pak, ne smije biti kraća od centimetar do dva iznad koljena, a strogo je zabranjeno nositi majice bez rukava ili s naglašenim dekolteom.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • puklakokokica 09.09.2015.

    majka je spavala jer je dosla iz nocne a teta je bila s bakom i djedom i dok su oni komentirali kakva je bila propovjed i tko je sto obukao a mozda su nesto i pojeli jadnik je u mukama bio.

  • zippysnake 08.09.2015.

    sve pristojne devojcice nose tajice , one malo vulgarnije minjake i dopicnjake, masala!

  • axxa 08.09.2015.

    Tajice i nisu primjerena odjeća za javnost.danas nitko ne obraća pažnju na to kako je i gdje obućen. večinom neukusno i neprimjereno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare