To je to što me zanima!

Školska prehrana od idućeg tjedna u dijelu dubrovačkih škola: Dobit će zdrave sendviče!

Od ponedjeljka 9. siječnja s obrocima počinju škole Ivana Gundulića, Montovjerna i Marina Držića, a od 16. siječnja škole u Mokošici i Lapadu
Vidi originalni članak

Dio osnovnih škola u Dubrovniku koje imaju kuhinju od idućeg tjedna počinju s organiziranim obrocima za svoje učenike, izvijestili su u četvrtak iz dubrovačke gradske uprave.

Odluku su donijeli nakon što su u srijedu primili Uputu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Od ponedjeljka 9. siječnja s obrocima počinju škole Ivana Gundulića, Montovjerna i Marina Držića, a od 16. siječnja škole u Mokošici i Lapadu.

„Škole će same, sukladno kapacitetima, pripremati zdrave sendviče za učenike dok se ne provedu postupci nabave“, navode iz Grada Dubrovnika.

U AUTU PRONAĐENA MARIHUANA Dubrovčanin vozio bez dozvole, u ruci držao bejzbol palicu spremnu za napad. Uhvatili ga

Osnovne škole Marina Getaldića i Orašac, koje ne posjeduju kuhinju, zasad neće imati organizirane obroke, s obzirom na prostorna ograničenja za pripremu i posluživanje hrane pa će se morati pričekati provedba postupka nabave.

„Uzimajući u obzir zakonske rokove ovaj se postupak može provesti najranije kroz 20-ak dana te bi do 1. veljače sve škole u gradu Dubrovniku trebale imati organiziranu besplatnu prehranu za učenike“, poručili su iz Grada Dubrovnika.

Vlada Republike Hrvatske donijela je 29. prosinca 2022. odluku o sufinanciranju troškova prehrane za učenike osnovnih škola u iznosu od 10 kuna dnevno, a škole su, zajedno s osnivačima, dužne provesti organizaciju prehrane na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare