To je to što me zanima!

Škorinog najbližeg suradnika policija istražuje već godinu dana, snimao je i prisluškivao?

Sve je počelo kada je prošle godine policija službeno osumnjičila Darija Žepinu da je prisluškivao i snimao Matu Radeljića u stanu u centru Zagreba. Žepina je dao ostavku isti dan kad i Škoro, tek par sati kasnije
Vidi originalni članak

Kako doznaje RTL, dosadašnji glavni tajnik Domovinskog pokreta i čovjek od povjerenja Miroslava Škore koji je prije nekoliko dana naprasno otišao s čela stranke, pod istragom je policije od 2020. godine. 

Nekad desna ruka Miroslava Škore pod ozbiljnim je optužbama, a sve je počelo prošle godine kada je policija službeno osumnjičila Darija Žepinu da je preko određenih ljudi ubacio uređaj za video i audio prisluškivanje Mate Radeljića

RTL doznaje da se radi o razdoblju od veljače do lipnja 2020., a uređaj je bio postavljen u televizijskom prijemniku, u apartmanu u centru Zagreba, koji je u vlasništvu supruge Mate Radeljića. Sve je navodno otkriveno slučajno kada su snimke završile u tuđim rukama. 

RASPAD SUSTAVA Nakon Škore ostavku podnio i glavni tajnik Darijo Žepina

Iz policije nisu ništa htjeli potvrditi već su samo poručili da ne mogu komentirati slučaj "jer obavljanje razgovora s bilo kojom osobom nije informacija koju možemo podijeliti s javnošću. Pred kamere RTL-a nije htio ni Radeljić, a od komentara je suzdržan i Žepina koji je trenutno na godišnjem odmoru. 

Darijo Žepina godinama je radio u policiji i bavio se poslovima sigurnosti u MUP-u. Za Škoru je prvo radio u osiguranju, a ubrzo je postao član stranke, pa koordinator, a zatim i glavni tajnik. 

AKO PROĐE, PROĐE Iza ostavke Miroslava Škore krije se nešto puno veće

Nekoliko sati nakon što je Miroslav Škoro objavio da napušta čelno mjesto Domovinskog pokreta, Žepina je objavio i svoju ostavku.  

- Ja jučer i danas non stop odgovaram čemu ostavka, ja smatram da je to moralan čin, ja znam da to u Hrvatskoj politici nikako nije uobičajeno. Mi jednostavno i ovim činom pokazujemo da smo drugačiji od drugih - rekao je u ostavci. 

DOMOVINSKI OKRET Kaos u stranci nakon Škorine ostavke: Čeka li nas skori raspad Domovinskog pokreta?

Mate Radeljić bio je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Jedno vrijeme bio je u izbornom stožeru Miroslava Škore. Sve do 2019. dok nije odjeknula vijest da su se razišli - iz nikad objašnjenih razloga.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • 23.07.2021.

    Pa zar Škoro nije dao ostavku jer mu obitelj vuku po blatu??????????????????????????????

  • sexy_trubadur 23.07.2021.

    ma vidi ti domoljuba i postenjacine skore ,,o svima sve najgore a o sebi misli da je ljubicica

  • bacač plamena 23.07.2021.

    Ima jedna stara zagrebačka firma, davno je izgubila ugled ali i dalje funkcionira, zahvaljujući dopuštanjem krađe. Jednostavno, tamo jedni druge drže za jaja. Postoje tamo i videonadzori i zaštitari, ali uglavnom, vodeći kadar su članovi HDZ-A. To sve govori i o Policiji, koja sve zna i kojoj se sve to odvija pred nosom. To je očigledna korumpiranost gdje se Policija bavi stranačkim špijunažama i zaštitama HDZ-A. Evo, ovo je predobar primjer za istraživačko novinarstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare