To je to što me zanima!

Škrlec: Podržavam amandman, ali ne i cjelokupno izvješće

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec u svom reagiranju pojasnio je pozadinu glasovanja na ovotjednoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu
Vidi originalni članak

Nije istina kako sam na ovotjednoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu glasovao protiv interesa hrvatskih ribara. Već u travnju 2016. godine u svom govoru izrazio sam podršku kolegici Ruži Tomašić i potrebi izmjene tzv. Mediteranske uredbe koja zabranjuje korištenje tradicionalnih alata i tehnika na području Mediterana, pa tako i u Jadranskom moru. Stoga sam i ovoga puta podržao amandman 174. kolegice Ruže Tomašić kojim se predlaže brisanje spornog članka u korist naših ribara, napisao je u priopćenju za medije hrvatski zastupnik u EU parlamentu Davor Škrlec.

- Klub zastupnika Zelenih/ESS-a također je podržao spomenuti amandman, ali nažalost nismo mogli podržati cjelokupno izvješće koje uključuje niz uredbi o tehničkim mjerama zbog nedostataka u zaštiti ribolovnih resursa i morskih ekosustava. Izvješće španjolskog zastupnika Gabriela Matoa s jedne strane sadrži mnogo kontroverznih točaka koje potencijalno mogu imati dalekosežne i negativne posljedice za okoliš i riblji fond, a s druge strane nedostaju mu konkretni zajednički ciljevi na razini Europske unije i smjernice za lokalnu zajednicu, te je zbog toga cjelokupno izvješće ocijenjeno lošim.
Unatoč činjenici da je amandman zastupnice Tomašić koji sam podržao usvojen, žalosno je što se u hrvatskoj javnosti stvara kriva slika moga djelovanja i pokušavaju se pridobiti jeftini politički bodovi. 
I dalje ću se svojim radom u Europskom parlamentu zalagati za reformu zajedničke ribarstvene politike započete u siječnju 2014. godine koja ima za cilj uvesti inovacije, stvoriti nova tržišta i poboljšati kvalitetu života u obalnim područjima poštujući načela održivog razvoja i zaštite okoliša - rekao je Škrlec.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare