To je to što me zanima!

Skupovi diljem Francuske u znak podrške ubijenom profesoru: U pritvoru završio i otac učenika

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je napad imao sva obilježja "islamističkog terorističkog napada" i da je učitelj ubijen jer je "poučavao o slobodi izražavanja"
Vidi originalni članak

Održavaju se skupovi diljem Francuske u znak podrške Samuelu Patyju, nastavniku povijesti kojemu je napadač odrubio glavu nedugo nakon što je učenicima pokazao karikature proroka Muhameda. 

Veliki pljesak odjeknuo je na Place de la Republique u središtu Pariza, a okupljeni su nosili transparent "Je suis enseignant" (ja sam učitelj).

PREREZAO MU VRAT Macron o ubojstvu učitelja: 'To je teroristički napad islamista'

Policajci su u petak ustrijelili Abdoulakha A. koji je ubio 47-godišnjeg Samuela Patyja blizu škole u kojoj je radio. 

Uhićena je 11. osoba u sklopu istrage, ali nisu objavljeni detalji uhićenja. 

Četiri bliska rođaka napadača privedena su nedugo nakon ubojstva. Još šestero ih je zadržano u subotu, uključujući oca učenika te škole i propovjednika kojeg su francuski mediji opisali kao radikalnog islamista. 

Predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je napad imao sva obilježja "islamističkog terorističkog napada" i da je učitelj ubijen jer je "poučavao o slobodi izražavanja".

DETALJI UBOJSTVA U PARIZU Mladić (18) ubio profesora blizu škole: Pokazivao je karikature Muhameda učenicima nedavno

Place de la Republique u Parizu prepun je ljudi koji su se okupili u znak podrške Patyju. Nakon minute šutnje otpjevana je francuska himna Marseljeza. 

Slični skupovi održani su u Lyonu, Toulouseu, Strasbourgu, Marseilleu, Bordeauxu i drugim gradovima. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 21.10.2020.

    Još jedna žrtva političkih elita. Zašto to kažem? Zato jer su političke elite odgovorne za stanje u društvu. Ovaj musliman je tek izvršitelj. Prvo su dovodili i pozivali pripadnike stranih vjera, kao jeftinu radnu snagu, kulturološki nespojive sa nama domicilnim stanovnicima a sada kad imamo što imamo onda posthumno dodjeljuju ordene časti i recitiraju tragikomične parole poput "Je suis enseignant" ("ja sam učitelj"). Patetično da ne može biti patetičnije. Niti razumijem potrebu da se nečiji vjerski simbol izruguje, a još manje opravdavam nasilje kao odgovor. Riječ za riječ, nasilje za nasilje. Ovdje se poseže za nasiljem kao prihvatljivim odgovorom na nešto izrečeno ili napisano. To je nedopustivo. Netko te uvrijedi - tužiš ga, ili napišeš svoj komentar a ne mašeš nožinama. Međutim, u svemu tome nezamjećeno prolazi jedna te ista izreka koju redovito ponavljaju muslimanske organizacije nakon svakog nasilja koje počine njihovi pripadnici. To je: izražavamo žaljenje ali... "ne smijete izazivati muslimane" i "muslimani ne mogu kontrolirati svoje emocije". Da li je itko svjestan što se time govori? Time se govori da su muslimani emocionalno nestabilna bića nesposobna kontrolirati svoje nagone i porive. Ako im se siluje - siluju. Ako im se kolje - kolju. Što se u civiliziranim društvima radi sa takvim ljudima domicilnog statusa? Zatvara ih se u institucije zatvorenog tipa. Zašto isti princip ne vrijedi za muslimane? Zbog čega su muslimani privilegirani u tom pogledu?

  • DeGogi 19.10.2020.

    Ne vidi se nitko s bradom do koljena ili maramom na glavi?

  • jebempokučama 19.10.2020.

    Sve je njima njihova borba dala.... Ajmo primiti još koji brod tih "jadnih pačenika rata".

Komentiraj...
Vidi sve komentare