To je to što me zanima!

Skupština: Mirela Holy danas osniva svoju stranku ORAH

Za njom u ORAH iz SDP-a ide Davor Škrlec. Članovi stranke bit će i povjesničarka Andrea Feldman, bivši čelnik Srpske narodne stranke Milan Rodić...
Vidi originalni članak

U utorak će se u zagrebačkom Novinarskom domu održati osnivačka skupština nove stranke koju pokreće nezavisna saborska zastupnica Mirela Holy. Održivi razvoj Hrvatske (ORAH) je progresivna stranka koja će provoditi politiku održivog razvoja, te se baviti vitalnim temama hrvatskog društva.

Mirela Holy za Dnevnik 3 je otkrila svoje suradnike. Tako će za njom u ORAH iz SDP-a Davor Škrlec. Članovi stranke bit će i povjesničarka Andrea Feldman, bivši čelnik Srpske narodne stranke Milan Rodić, kao i Zlatan Reić sa splitskog Ekonomskog fakulteta i Atana Grbić iz Eko Zadra. 

Holy je rekla kako je ORAH politički koncept koji će počivati na odnosu između gospodarskog razvoja, zaštite okoliša i društvene pravde. Kada ova zelena stranka ljevice bude registrirana, očekuje ju izgradnja infrastrukture diljem zemlje. 

Holy: Situacija s ćirilicom je tužna, ali i opasna za Hrvatsku

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Semper5 29.10.2013.

    Još malo o programskim ciljevima stranke koja i u samom svom nazivu sadrži pojam "Održivog razvoja" (eng. Sustainable development). Da ne bi ispalo da izmišljam, ovo je izvadak iz govora Ann Bressington, australske političarke, održanog 02. veljače tekuće godine, upravo o programu "Održivog razvoja": <<>> Ma bravo Holy, gdje će ti duša?

  • Semper5 29.10.2013.

    <<>>......ovo je naprosto netočno. Kriva je predodžba kako se politički koncepti i svjetonazori dijele na progresivne i konzervativne. Istina je da postoje i regresivni politički svjetonazori, a ovo je upravo takva stranka. Takva je naprosto zato što to proizlazi iz same prirode svjetonazora, ciljeva i političkog programa, koji zagovaraju ukidanje demokracije, temeljnih sloboda, te zagovaraju povratak podjele društva na vladajuću kastu (elite) i uvjetno rečeno - roblje - građane koji će služiti isključivo kao servis elitama, a živjeti će u modernim koncentracijskim logorima. U nastavku, ovo znači povratak aristokracije i "dinastija", slično Sjevernoj Koreji, budući da vlast neće birati narod, već elita međusobno, odnosno biti će nasljedna (s oca na sina ili kćer). Dakle, ORAH je u samoj svojoj biti regresivna stranka.

  • Mladen Matanic 29.10.2013.

    Dali je to tvrd orah ili nešto za potenciju ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare