To je to što me zanima!

Sl. Brod: Iz tvornice curio amonijak, žena ozlijeđena

Iz hladnjače tvrtke Hlad oko 7 sati je počeo curiti amonijak. Vatrogasci su oko 9 sati zatvorili ventil, a radnica je zatražila pomoć zbog udisanja plina
Vidi originalni članak

Istjecanje amonijaka iz hladnjače tvrtke Hlad u slavonskobrodskoj industrijskoj zoni u Bjelišu koje je počelo danas oko 7 sati ujutro, zaustavljeno je u 9 sati intervencijom vatrogasaca JVP Slavonski Brod. Amonijak je curio iz puknute cijevi u strojarnici.
- Dio vatrogasaca je u zaštitnim odijelima s raspršenim mlazovima vode počeo s tzv. "rušenjem"amonijaka koji se vezao za vodu i padao na tlo. Drugi dio ekipe krenuo je u strojarnicu, gdje je bilo iznimno teško, jer se od gustog oblaka amonijaka ništa nije vidjelo. Otkrili su gdje curi amonijak i odmah zatvorili ventile. Oblak amonijaka koji se nadvio nad industrijskom zonom vjetar je raspuhao u pravcu Gornje Vrbe i susjedne BiH - ispričao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivan Vuleta.
Kako neslužbeno doznajemo tvrtka koja se bavi preradom i zamrzavanjem voća i povrća, u modernizaciju hladnjače koja je jedna od najvećih u Europi, uložila je 8 milijuna Kuna. Amonijak je iscurio kad je u pogonu završavao proces obrade višanja. Svi radnici su odmah evakuirani, a samo je jedna žena zbog udisanja plina zatražila liječničku pomoć. Iz postrojenja tvrtke Hlad i prošle je godine u travnju također iscurio amonijak, no u nešto manjoj količini nego sada. Istragom će se utvrditi postoji li krivac za ovaj incident, a ustanovit će se i točna količina iscurenog amonijaka. upanijski Eko-stožer u Slavonskom Brodu istaknuo je kako nema opasnosti za građane.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • slay22 18.07.2008.

    I ja živim blizu te tvornice, hajduk 1991 možda se znamo?!

  • user_23416 18.07.2008.

    Opet su nastradali obični radnici,nikad amonijak neće curit u saboru.

  • hajduk1991 18.07.2008.

    E da i onda kazu da sam glup pa kako nece kad zivim blizu te tvornice koja malo,malo pa ispusti amonijak. Dakle nisam se rodio glup vec je to zbog Amonijaka i naravno da neomzes ostat normalan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare