To je to što me zanima!

Šleper zbog jake bure skliznuo u provaliju: Vozač nije stradao

Policija je utvrdila da je u subotu oko 23.30 sati, krećući se prema Gračacu, vozio prebrzo za zimske uvjete na cesti. Padao je snijeg, pa ga je zanijelo u zavoju
Vidi originalni članak

Kako je koji vozač u nedjelju prolazio državnom cestom između Knina i Gračaca kraj vrela Zrmanje, usporio bi i u nevjerici odmahnuo glavom.

Nije im bilo jasno kako je nekoliko tona teški kamion završio u provaliji te kako je vozač tvrtke Jakopović d.o.o. prošao bez ikakve ozljede. Policija je utvrdila da je u subotu oko 23.30 sati, krećući se iz Knina prema Gračacu, vozio prebrzo za zimske uvjete na cesti. Padao je snijeg, pa ga je zanijelo u zavoju tako da je probio zaštitnu ogradu, sletio s ceste i okrenuo se na bok. 

U nedjelju je po kamion došla velika dizalica iz Zadra, no nije uspjela izvući tegljač iz provalije. Prijetila je opasnost i da ga olujna bura, koja je u nedjelju na Jadranu mjestimice puhala i s orkanskim udarima od 100 pa do čak 150 kilometara na sat, “odgura” još koji metar. 

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na nekim kritičnim točkama bura je premašivala i te vrijednosti! Njezino je mahnitanje od ranog jutra zatvorilo dionicu autoceste A1 od Posedarja do tunela Sveti Rok, i to za sav promet, pa su i osobni automobili prema kontinentu morali voziti starim masleničkim mostom i velebitskim serpentinama od Obrovca do Gračaca. 

Da na upozorenja HAK-a ne treba gledati neozbiljno, shvatio je i vozač (35) čiji se kombi u subotu prevrnuo kod Paškog mosta, koji je bio zatvoren za sva vozila. Pomislio je da je jači od bure pa je zaobišao znakove zabrane prometovanja i krenuo s kopna prema Pagu. No čim je vidio kako se snažni udari vjetra poigravaju s morem dižući valovima krijeste i noseći morsku sol kilometrima daleko, ipak se predomislio. Bura mu je ipak pokazala zube dok se polukružno okretao namjeravajući se vratiti. Prevrnula ga je na bok nasred ceste. Vatrogasce je pričekao u vozilu. Ne zna se je li bio zarobljen u kombiju ili se unutar vozila skrivao od udara bure, no nije se ozlijedio u prevrtanju.

U Splitu je zbog olujne bure u subotu navečer i nedjelju ujutro dijelom bila zatvorena Ulica Domovinskog rata jer je s poslovnog tornja u gradnji bura nosila građevinski materijal. Oštećena su dva auta koji su prolazili pokraj. Policija je kontaktirala izvođača radova, koji je na kritične točke postavio zaštitnu mrežu. Riječ je o pola milijarde kuna vrijednom projektu investitora Westgate grupa. U podignutom tornju u kojem traju unutarnji radovi postojala je opasnost da bura odnese staklene stijene koje trenutačno postavljaju.

Miranda Čikotić/Pixsell

Idi na 24sata

Komentari 60

  • crazycat 18.01.2016.

    Malo će ga razmontirati..

  • toby 18.01.2016.

    Dajte se odlučite jel kriva bura,brzina ili zimski uvjeti

  • Snygging 18.01.2016.

    Sreća tvoja pa si "odabrao" jedno od najboljih mjesta za sletjeti... Samo 100 metara da si bio visočije bio bi u provaliji do 500 m minimum... Znam taj put jer sam vozio četri godine tuda svako veće i po svim vremenskim prilikama.. i taj udar bočnog vjetra je baš na "dobrom" mjestu tako da ne možeš sletjeti daleko... Već kojih 100 m dalje prema Gračacu je dionica od barem 2-3 km gdje ako probiješ ogradu i sletiš ni kotaće ne nađu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare