To je to što me zanima!

Vojska poslušala Milanovića, nisu pustili novinare. Banožić: Ne želim sudjelovati u igrokazu

Predsjednik i ministar obrane u Našicama su na ispraćaju hrvatskog kontingenta na Kosovo, ali iz MORH-a su pozvali medije u Našice, dok iz Ureda predsjednika kažu da sudjelovanje medija nije predviđeno
Vidi originalni članak

POSLJEDNJE INFORMACIJE

10.44 O svemu se oglasio i ministar Banožić na svom Facebooku

- Nisam otišao u našičku vojarnu "132. brigade HV" na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro - napisao je Banožić.

10.32 Uživo iz Našica

10.30 Dolazak je otkazao i ministar Banožić

Glasnogovornica ministarstva Saša Guttman je rekla da je dolazak ministra otkazan jer nema uvjeta za rad. Kaže da mu je zabranjeno obraćanje, kao i zapovjedniku kontigenta. Rekla je da je ovdje vojna policija, a ne pripadnici brigade i da je prvi put da novinari nisu pušteni na ispraćaj kontigenta.

10.15 Čini se da je Milanovićev poziv bio važniji. Novinari ipak nisu pušteni u našičku vojarnu u vrijeme koje je bilo navedeno za dolazak u pozivu MORH-a te su im na ulazu rekli da mediji ne mogu ući.

Iz MORH-a su se ispričali na situaciji. Izjavu bi kasnije trebao dati predsjednik Milanović.

Slijedi li novi sukob?

Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić bit će danas zajedno u vojarni "132. brigade Hrvatske vojske" u Našicama. 

Obojica dolaze na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, no prilika je to i da uživo rasprave sve uvrede kojima su se častili posljednjih dana. 

Međutim, čini se da nisu ni oko ovog ispraćaja na istoj valnoj duljini. U pozivu koji je uputilo Ministarstvo obrane navodi se da zainteresirani predstavnici medija za praćenje svečanog ispraćaja trebaju doći u vojarnu najkasnije do 10 sati, dok se u pozivu iz Ureda Predsjednika napominje da sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju u vojarni nije predviđeno te će javnost informirati priopćenjem i fotografijama.

Inače, na Kosovo odlazi 130 pripadnika HV-a, a među njima je i šest žena.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • 22.11.2021.

    Bravo Bane"jelacicu" narod je uz tebe

  • HanaMilanović39 22.11.2021.

    Banozic se obukao u siroke gace.Bravo Milanovicu,najbolji si,dobro si ga spustija na zemlju!Jedini koji se bori protiv kriminala,Bog te pozivija Milanovicu samo da mozes govorit

  • 22.11.2021.

    "Tvrda kohabitacija"..tako nekako Plenkoviću si započeo komunikaciju sa Predsjednikom i cerekao se pritom,no ona se i vraća ,tvrdo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare