To je to što me zanima!

Slijepi i invalidni muškarac ispred bolnice čekao pomoć

SPLIT: Djelatnici Hitne brane se pravilnikom, po kojem su dužni dovesti pacijenta samo pred vrata. Starac bez nogu čekao je više od sata
Vidi originalni članak

Slijepog i nemoćnog 74-godišnjeg starca iz Splita, bez nogu i sa ugrađenim pacemakerom dvojica su djelatnika hitne medicinske pomoći ostavila na ulazu u KBC Split. Nesretni J.B. ih je zamolio da ga prebace do kreveta na hemodijalizi. Mladi medicinari opravdali su se pravilnikom koji ih na to ne obvezuje i otišli. Starac je sat vremena čekao da ga primjete sestre sa Odjela.
- Na ponašanje ovih djelatnika hitne pomoći žalilo se bolničko osoblje i još neki pacijenti - kazala nam je Marina Bogdanović iz Udruge dijaliziranih i transplatiranih bolesnika. Napominje kako su J.B. na putu do bolnice i zaprijetili da će ga iskrcati iz vozila. Ravantelj Ustanove za Hitnu pomoć Leo Luetić upozorio je svoje uposlenike i izrazio žaljenje zbog njihova ponašanja. Kazao je kako se radnici prepucavaju jer djelatnici s dijalize traže od djelatnika s Hitne da pomognu pacijenta izvagati i obući mu pidžamu. Dodao je da je nedopustivo da se sve prelama preko leđa pacijenata.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • opomena 29.01.2008.

    Potpuno ih podržavam i suosjećam s njima. Dužnost djelatnika odjela za hematologiju je zaprimiti pacijenta i smjestiti ga u krevet. Dužnost djelatnika sanitetskog prijevoza je dovesti pacijenta iz kuće do odjela hematologije, gdje ga trebaju preuzeti njihovi djelatnici. Svatko ima svoju dužnost koju mora obavljati. Raditi na hematologiji, u toplom, čistom, klimatiziranom prostoru - lijep je i dobro plaćen posao. Jedina obveza ima je izvagati svakog pacijenta (noviji kreveti čak imaju u sebi ugrađene vage!), promijeniti plahtu i uključiti dijalizator. Neka rade ono za što su plaćeni... Pacijenti su se ovdje našli u nezahvalnoj situaciji, no zašto bi netko drugi radio posao umjesto njih? Dakle, pravi krivci se u ovom tekstu jedva i spominju.

  • vecky 29.01.2008.

    smeća jedna njima je jedino na pameti jebavat se na poslu da su mom ocu tako naprvili ja bi im ruke i noge polomila pa makar cijeli život u Lepoglavi bila stoke!

  • vecky 29.01.2008.

    ma gamad bezvrijedna i na kraju neće dobit ni otkaz ni ništa jer im je šef vjerojatno gori nego oni jer to nije sigurno prvi put samo se tek sad saznalo za to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare