To je to što me zanima!

Sljedeća dva tjedna vruće, u kolovozu paklene vrućine

Slatinsko područje je u nedjelju oko 14.45 sati nakratko rashladila pijavica. Oluja je potrajala oko deset minuta te nije prouzročila veliku štetu
Vidi originalni članak

Druga polovica srpnja bila je vrlo hladna, nekih dana hladnija od prosječna 22 Celzijeva stupnja. Čak se i temperatura mora u Splitu i Šibeniku nakon jake bure spustila ispod 20 stupnjeva, rekao je meteorolog Zoran Vakula. Sljedećih tjedana će se vratiti ljetne vrućine. Već idući tjedan će biti osjetno toplije pa će temperature porasti na 30 stupnjeva, a tjedan od 4. do 10. kolovoza će biti još topliji od toga.
Druga polovica kolovoza bit će možda i toplija u odnosu na prosjek. Nakon mjestimične obilnije kiše koja nas je pratila posljednjih dana, u sljedeća dva tjedna vratit će se suho i sunčano vrijeme. Moguć je tek poneki pljusak ili kratkotrajna kiša.

NEVRIJEME U SLAVONIJI
Olujni vjetar 'pijavica' u nedjelju se oko 14.45 sati pojavio iznad slatinskih prigradskih naselja Donji Meljani i Sladojevci. Za samo nekoliko minuta iznad tih naselja stvorio se prepoznatljiv oblik pijavičnog oblaka koji nije imao veliku snagu, ali je područje od nekoliko kvadratnih kilometara, zasuo prolom oblaka. Vjetar je potrajao samo nekoliko minuta te je 'povaljao' kukuruze i druge usjeve na kojima je nanio manju štetu. Većina stanovnika ovog dijela Slavonije nije ni primijetila opasnost s neba koja se, kako se iznenada pojavila, tako je i nestala u oblacima. Do sada nema službene potvrde da je pijavica nanijela štete na kućama i gospodarskim objektima.
Prije nepunih godinu dana, 20. kolovoza 2007. godine, 'pijavica' se pojavila na gotovo istom mjestu kao i u nedjelju, ali je tada, u desetak minuta djelovanja na širem slatinskom i čađavačkom području, oštetila 40 kuća, čupala stabla, uništavala usjeve i prouzročila višemilijunsku štetu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • angel7 28.07.2008.

    hvala bogu! mrzim kisu!

  • sreca35 28.07.2008.

    Nista bez tornada... Obzirom da Mirma Maras cita prognozu... ja bih prije ocekivala kisu ..

  • mario007 28.07.2008.

    @ Crodado001 jezik si pregrizal na 3 dela

Komentiraj...
Vidi sve komentare