To je to što me zanima!

Šljivančanin: Opet bih otišao u Vukovar, bez obzira na sve

Kaže da čestitku hrvatskim generalima nije uputio da bi od njih napravio heroje, već zbog odnosa s njima dok je bio u pritvoru, kao i zbog toga što su pobijedili taj sud
Vidi originalni članak

Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA, koji je u Haagu osuđen na deset godina zatvora za ratne zločine u Vukovaru rekao je za RTS da se ne kaje za ono što je učinio i da svoju presudu ne osjeća kao pravednu jer smatra da su ga osudili zbog izjava jednog zaštićenog svjedoka koji je rekao da ga je negdje sreo i vidio da je nervozan, pa je zaključio da je znao da se muče hrvatski zarobljenici.

- Ponovo bih otišao u Vukovar - rekao je Šljivančanin, bez obzira što se i dalje nalazi na crvenoj tjeralici Interpola koja je izdana na zahtjev Hrvatske. 

'Moji vojnici  i ja radili smo svoj posao časno'

- Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojim zapovjedništvom ubili 10.000 hrvatskih vojnika - rekao je Šljivančanin u emisiji RTS-a 'Da možda ne'.

- Kao vojnik legalne vojske u svojoj zemlji išao sam u Vukovar da deblokiram svoju vojarnu koja je bila pod napadom, da pronađem i oslobodim zarobljene vojnike i razoružam paravojne formacije. Moji vojnici i ja smo, to odgovorno tvrdim, radili čestito i časno svoj posao, uradili smo ga do kraja i zašto bih se ja sada kajao", rekao je Šljivančanin.

'Hrvatski generali su mi rekli da da sam častan i dobar čovjek'

Napomenuo je kako je s hrvatskim generalima, dok su bili zajedno u zatvoru, dobro surađivao i da im je baš zbog toga i čestitao na oslobađajućoj presudi.

- Kada sam ja dočekao slobodu, obojica tih generala su me ispratila, čestitala na slobodi i rekli da vjeruju u to da sam  častan i dobar čovjek - rekao je Šljivančanin.

'Čestitao sam im jer su pobijedili taj sud koji o svima misli loše'

Bivši oficir JNA kaže da tu čestitku nije uputio zbog toga da bi od hrvatskih generala  napravio heroje, već baš zbog odnosa s njima dok je bio u pritvoru, kao i činjenice da su uspjeli pobijediti taj sud koji, kako ističe, o svima misli loše.

Cijelu snimku razgovora možete pogledati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 181

  • cico87 23.11.2012.

    on je zapalio mojih roditelja i babinu kucu u kotor varosu!

  • JosipJakisa 23.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • nepoznata11 23.11.2012.

    Samo malo.......osumnjičen je za ratni zločin jer je bio nervozan?!? Ili sam ja totalni kreten pa ja to svojem umu ne mogu objasniti ili je čovjek jednostavno humorističan i šaljiv na svoj neki način. Ako je to provalio za obranu onda mu nije mjesto na suđenju jer se protiv osoba sa mentalnim oštećenjima ne vodi kazneni postupak nego ih se institucionalizira u ustanovama za odrasle osobe sa mentalnom retardacijom. Ma.....možda se ipak samo zezao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare