Obavijesti

News

Komentari 181

Šljivančanin: Opet bih otišao u Vukovar, bez obzira na sve

Šljivančanin: Opet bih otišao u Vukovar, bez obzira na sve
1

Kaže da čestitku hrvatskim generalima nije uputio da bi od njih napravio heroje, već zbog odnosa s njima dok je bio u pritvoru, kao i zbog toga što su pobijedili taj sud

VIDEO

Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA, koji je u Haagu osuđen na deset godina zatvora za ratne zločine u Vukovaru rekao je za RTS da se ne kaje za ono što je učinio i da svoju presudu ne osjeća kao pravednu jer smatra da su ga osudili zbog izjava jednog zaštićenog svjedoka koji je rekao da ga je negdje sreo i vidio da je nervozan, pa je zaključio da je znao da se muče hrvatski zarobljenici.

- Ponovo bih otišao u Vukovar - rekao je Šljivančanin, bez obzira što se i dalje nalazi na crvenoj tjeralici Interpola koja je izdana na zahtjev Hrvatske. 

'Moji vojnici  i ja radili smo svoj posao časno'

- Oni navodno imaju neku novu optužnicu protiv mene, u kojoj kažu da su vojnici pod mojim zapovjedništvom ubili 10.000 hrvatskih vojnika - rekao je Šljivančanin u emisiji RTS-a 'Da možda ne'.

- Kao vojnik legalne vojske u svojoj zemlji išao sam u Vukovar da deblokiram svoju vojarnu koja je bila pod napadom, da pronađem i oslobodim zarobljene vojnike i razoružam paravojne formacije. Moji vojnici i ja smo, to odgovorno tvrdim, radili čestito i časno svoj posao, uradili smo ga do kraja i zašto bih se ja sada kajao", rekao je Šljivančanin.

'Hrvatski generali su mi rekli da da sam častan i dobar čovjek'

Napomenuo je kako je s hrvatskim generalima, dok su bili zajedno u zatvoru, dobro surađivao i da im je baš zbog toga i čestitao na oslobađajućoj presudi.

- Kada sam ja dočekao slobodu, obojica tih generala su me ispratila, čestitala na slobodi i rekli da vjeruju u to da sam  častan i dobar čovjek - rekao je Šljivančanin.

'Čestitao sam im jer su pobijedili taj sud koji o svima misli loše'

Bivši oficir JNA kaže da tu čestitku nije uputio zbog toga da bi od hrvatskih generala  napravio heroje, već baš zbog odnosa s njima dok je bio u pritvoru, kao i činjenice da su uspjeli pobijediti taj sud koji, kako ističe, o svima misli loše.

Cijelu snimku razgovora možete pogledati OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...