To je to što me zanima!

Slobodni: SAD iz Guantanama pustile četvoricu zatvorenika

Ministarstvo obrane SAD-a priopćilo je kako je u zatvoru ostalo još 132 zatvorenika. Među njima su 63 za koje se smatra da ih američka administracija može pustiti
Vidi originalni članak

Četvorica Afganistanaca puštena su iz zatvora Guantanamo i vraćena u domovinu, objavio je Pentagon. Nakon detaljne analize njihovih slučajeva i sigurnosne provjere Shawali Khan, Khi Ali Gul, Abdul Ghani i Mohammed Zahir oslobođeni su i pušteni iz zloglasnog zatvora na Kubi, piše BBC.

Ministarstvo obrane SAD-a u priopćilo je kako je u zatvoru ostalo još 132 zatvorenika. Među njima su 63 za koje se smatra da ih američka administracija može pustiti. 

U Guantanamu je i 15-ak zatvorenika kojima se na teret stavljaju teške optužbe, a petorica su optužena za atentate 11. rujna 2001. i USS Cole. Njima će se suditi na izvanrednom vojnom sudu i prijeti im smrtna kazna. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • fijuman 21.12.2014.

    Demokracija na američki način, ljude doveli - oteli bez suđenja i drže ih u zatočeništvu bez pravde i pravice desetljećima bez da itko odgovara, a što su tek razni agenti cie i drugih agencija učinili i čine po svijetu u ime demokracije.

  • Lina39 21.12.2014.

    To su buduće ubojice jer oni neće propustiti mogućnost osvete!Ako ih imaju namjere pustiti zašto su ih uopće zatvarali?Jesu li ti ljudi tamo zato što je to nekome odgovaralo ili zato što su krivi?Ako su krivi,morali su biti kažnjeni a ako nisu morali su biti pušteni!Ovako su Amerikanci sami sebi zakuhali sve što će im se dogoditi!

  • ivan015 21.12.2014.

    ma pustite ih sve da mogu da klanjaju tepih i obavljaju dalje sotonizam... https://www.youtube.com/watch?v=3g9wqqkVdfg

Komentiraj...
Vidi sve komentare