To je to što me zanima!

Slomio se: Kim Jong-un plače nad tijelom svojeg suradnika

Na pogrebu Kim Yang-gona (73), jednog od ključnih Kimovih suradnika, bila je kompletna politička elita Sjeverne Koreje. Pokopan je uz sve vojne počasti
Vidi originalni članak

U četvrtak je u Sjevernoj Koreji pokopan tajnik Radničke partije Sjeverne Koreje i čelnik specijalnog odjela za odnose s Južnom Korejom Kim Yang-gon (73) koji je stradao u srijedu u prometnoj nesreći.

Koliko je sjevernokorejski vođa bio blizak s njim najbolje pokazuju fotografije na kojima Kim Jong-un plače nad tijelom Yang-gona.  Na pogrebu je bila kompletna politička elita Sjeverne Koreje, a Yang-gon je pokopan uz sve moguće vojne počasti. Nisu poznati detalji prometne nesreće u kojoj je poginuo.

Yang-gon bio je član visoke delegacije koja je u kolovozu ove godine vodila pregovore sa Seulom nakon tadašnje razmjene vatre na granici dviju država, koje su formalno još uvijek u ratu. Ta je razmjena odnose dviju Koreja dovela do usijanja, no pregovori su doveli do sporazuma o poboljšanju odnosa. Smatra se da je Yang-on bio jedan od ključnih suradnika Jong-una.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • Tigar63 02.01.2016.

    Ne plaći Kime , eto mi Hrvati poslat će mo ti našeg velikog vođu ZO-KIJA- MILA- NO-VI-ĆA prvog neka te utješi.Možeš si ga ostaviti zauvjek,nama sigurno neće faliti.P.S. ne budi ga prije podneva jer zna biti razdražljiv i ne spominji mu gubitak 5 izbora u zadnjh 4 godine.

  • JUGAISDEAD 02.01.2016.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • 01.01.2016.

    sve potpisujem, ali nas narod je polupismen, lako ga zatrovati sa zapadnjackim utjecajem, "blagodatima" demokracije, tako da ce i ovom slucaju vecina misliti da sj. koreaja mora postati demokratska jer je to jedini pravi put neke zemlje. ja sj. koreji zelim da nikada ne izadje iz "mraka", a kubu zalim sto su izgladili nesuglasice sa amerikom, jer mi se cini da demokracija ulazi na kubu i da ce nastradati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare