To je to što me zanima!

'Slomljeni smo': Umro Alfie (2) kojeg su isključili s aparata...

Suci su prihvatili nalaz liječnika prema kojem bi svako daljnje liječenje bilo uzaludno jer se dječak sigurno neće oporaviti. Roditelji su govorili da njihovo dijete ne pati...
Vidi originalni članak

- Slomljeni smo, rekli su roditelji Alfieja Evansa (2) koji je prošle noći preminuo. Slučaj nesretnog dječaka postao je poznat u Velikoj Britaniji, ali i izvan nje nakon što su mu liječnici isključili aparate koji su ga održavali na životu, a on je nakon toga nastavio samostalno disati. Njegovi roditelji su pokrenuli sudsku bitku kako bi se njihovom djetetu dopustio odlazak na liječenje u Italiju, piše BBC.

Sud ih je odbio pa su uložili žalbu Vrhovnom sudu koji također nije udovoljio njihovim zahtjevima. 

- Moj gladijator je odložio svoj štit i razvio krila. Srca su nam slomljena, napisao je Alfiejev otac Tom na Facebooku.

OTAC ĆE TUŽITI ZA UBOJSTVO Sud odbio žalbu: Mali Alfie (2) ne može na liječenje u Italiju

'Liječenje bi bilo uzaludno'

Alfie iz Liverpoola bio je u polu-vegetativnom stanju i pretrage su pokazale da mu je mozak uništen. 

Suci su prihvatili nalaz liječnika prema kojem bi svako daljnje liječenje bilo uzaludno jer se dječak sigurno neće oporaviti. Roditelji dječaka Tom Evans i Kate James koji su u 20-im godinama tvrde da njihov sin ne pati i da nije u bolovima te su pokrenuli sudske bitke u Britaniji te na Europskom sudu za ljudska prava.

- Kažu da naš sin pati, a ja ga gledam i vidim da on ne pati - govorio je otac Tom. 

 

Idi na 24sata

Komentari 188

  • Hiroo_Onoda 28.04.2018.

    Malo je onih koji su se našli u takvoj situaciji pa je teško reći nešto što nije obojeno osobnim stavom. Mi ipak živimo samo u svojoj glavi i svi ostali organi su samo servis za mozak. To što je djete samostalno disalo ne znači da je bilo na putu oporavka. Bojim se da će u skoroj budućnosti računar odlučivati treba li nekog lječiti ili ne. Tu budućnost stvaramo ne znajući da će nam možda jednog dana mimo svih naših nadanja u ozdravljenje presuditi. Slažem se sa Skverom. Nezamisliv novac i znanje trošimo za naoružanje. Kada bi veći dio toga bio usmjeren u medicinu vjerujem da bi mozak čovjeka bili u stanju popraviti. Međutim ljudska vrsta uživa u nadmoći i vjerojatno će i dalje činiti sve što je potrebno da tu nadmoć nad nekim drugim zadrži.

  • škver 28.04.2018.

    Više novca za medicinska istraživanja a manje za naoružanje pa će biti manje ovakvih bolnih slučajeva!!

  • zvrkicaa 28.04.2018.

    Duša jedna mala...počivaj u miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare