To je to što me zanima!

Slovačka: Prihvatit ćemo samo kršćane, nećemo muslimane

Slovačka je poručila kako je spremna prihvatiti jedino kršćane iz Sirije kada dođe do raspodjela izbjeglica između zemalja Europske unije, ali ne i muslimane
Vidi originalni članak

Slovačka je poručila kako je spremna prihvatiti jedino kršćane iz Sirije kada dođe do raspodjela izbjeglica između zemalja Europske unije.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Ivan Metik rekao je da muslimani neće biti primljeni jer se ne bi osjećali kao kod kuće.

-  Stvarno želimo pomoći Europi s ovom migracijskim valom, ali mi smo samo tranzitna zemlja i ti ljudi stvarno ne žele ostati u Slovačkoj. Mogli bismo uzeti 800 muslimana, ali u Slovačkoj nemamo džamije, pa kako bi muslimani bili integrirani ako im se ovdje ne bi sviđalo? - rekao je Metik za BBC te naglasio kako ovaj potez nije diskriminatoran nego da im je cilj osigurati jedinstvo zajednice.

Prema planu EU o razmještaju 40.000 izbjeglica, Slovačka treba prihvatiti 200 njih iz izbjegličkih logora u Turskoj, Italiji i Grčkoj.

Broj izbjeglica na granicama EU u posljednjim se mjesecima povećao, a u srpnju je dosegao rekordnih 107.500. Među njima je najviše Sirijaca, Afganistanaca i subsaharskih Afrikanaca koji bježe od sukoba i gladi.

Idi na 24sata

Komentari 243

  • Taragea 24.08.2015.

    Multikulturalizam može postojati samo ako svatko živi u svojoj državi. Onda se možemo poštivati međusobno. Dva civilizacijska kruga- muslimanski i kršćanski mogu živjeti zajedno samo ako žive u sekularnoj državi i poštuju njezine zakone. Činjenica je da do sada 99% terorizma nosi muslimanski predznak.

  • kokaza5 21.08.2015.

    Kako god mi htjeli biti civilizirani, humani....činjenica je da Slovaci imaju pravo. Žao mi je što to moram reći, ali budućnost naše djece je najvažnija. Skupite sve izbjeglice i pošaljite ih recimo Americi, Velikoj Britaniji...i svima onima koji ih žele i koji im vjeruju. Ako treba i nešto para ćemo dati da pomognemo, ali naseljavati ih nećemo. Jel pošteno?

  • Puta Madre 21.08.2015.

    amo deset bozijih zapovjedi vjerovanje i sedam smrtih grijeha.sta ne znas mrs kuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare