To je to što me zanima!

Slovački ministar obrane tvrdi: 'Moramo sada odlučiti hoćemo li poslati MiG-ove u Ukrajinu'

Zapadne zemlje do sad su odbijale isporučiti borbene zrakoplove Ukrajini. Poljska je navela da bi bila voljna poslati ratne zrakoplove u koaliciji zemalja
Vidi originalni članak

Slovačka treba donijeti odluku o slanju borbenih zrakoplova MiG-29 u Ukrajinu, rekao je ministar obrane Jaroslav Nad u četvrtak.

- Mislim da je vrijeme da se donese odluka. Ljudi ginu u Ukrajini, mi im stvarno možemo pomoći, nema prostora slovačkom politikantstvu - objavio je Nad na Facebooku.

VOZILA VEĆ STIŽU Vozio si pijan u Latviji? Država ti uzima auto i šalje ga Ukrajini: Radimo sve da im pomognemo

Nad je rekao da je razgovarao s poljskim ministrom obrane u srijedu i da mu je rečeno da će Varšava pristati na zajednički proces predaje aviona MiG-29 Ukrajini.

Zapad je odbijao poslati avione Ukrajini

Zapadne zemlje do sad su odbijale isporučiti borbene zrakoplove Ukrajini. Poljska je navela da bi bila voljna poslati ratne zrakoplove u koaliciji zemalja.

ŽESTOKI NAPADI DILJEM ZEMLJE Zelenski: Rusija se vraća svojim jadnim taktikama. Sve što mogu okupatori je terorizirati civile!

Slovački premijer Eduard Heger rekao je u veljači da bi Bratislava mogla započeti razgovore o isporuci aviona nakon što ih je Kijev to službeno zatražio.

Hegerova vlada je privremena vlada do prijevremenih izbora u rujnu, a Nad je rekao da je spreman uključiti parlament u donošenje odluka o planu isporuke borbenih aviona.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Miške 13.03.2023.

    Gase vatru da ubacuju stalno drva.

  • SaSvimaSamSuper 09.03.2023.

    Pomoć Ukrajini skraćuje rat i ruši velikosrpske snove.

  • Antifašistaaa 09.03.2023.

    Drugi su već odlučili umjesto vas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare