To je to što me zanima!

Slovake bura zarobila na mostu, GSS-ovci ih spasili

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Spasioci HGSS-a izvukli su dvojicu slovačkih vozača, koji su ostali s kamionom u kvaru na Masleničkom mostu, a zbog bure nisu mogli dalje
Vidi originalni članak

Djelatnici HAC-a, vatrogasci i policajci nisu mogli u srijedu navečer oko 22.30 do dvojice Slovaka zarobljenih u kamionu na Masleničkome mostu zbog orkanske bure praćene kišom. Michael Kotrus (27) i Daniel Barat (44) nekoliko su sati očajavali u kabini kamiona, kojem je bura iskidala ceradu na krpice i razbila metalnu konstrukciju. Bura je puhala stotinjak metara na sat, u udarima i do 150. Tek ih je devet spasitelja zadarske gorske službe spašavanja poslije ponoći uspjelo izvući. Prestravljenim Slovacima kamion se pokvario svega 50 metara od početka mosta, u smjeru Zagreba.
- Napravili smo sidrište na početku mosta i, osigurani konopcem, polako se probijali do njih. Kad sam ušao u kabinu, izgrlili su me, izljubili i rekli da im je ovo oduzelo tri godine života. Mogu misliti kako im je 'pao’ bliski susret s burom. Čim smo došli na sigurno, mlađi je nazvao kući i rasplakao se kao malo dijete - ispričao je spasitelj Neven Zrilić.
Slovake su neozlijeđene, ali promrzle prevezli do naplatnih kućica u Posedarju. Kamion je i u petak bio na mostu. Čekalo se smirivanje bure i otvaranje autoceste kako bi policajci obavili očevid, a vučna služba odšlepala kamion.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Soxy 20.10.2007.

    citat iz teksta: \"Bura je puhala stotinjak metara na sat, u udarima i do 150\" haaaaaaaaallo!!!

  • kokyca 20.10.2007.

    PA TAKO JE TO KAD SE AUTOCESTA MORALA PRAVITI BAŠ GDJE PIRI NAJJAČA BURA, KO DA NISU UNALI ISKUSTVA SA CESTOVNIM MOSTOM KOJI JE SVAKO MALO ZATVOREN, TREBALO JE NAPRAVITI AUTOCESTU NEGDJE GDJE SE MANJE OSJETI BURA, A NE OVAKO JE MOST NA AUTOCESTI POLA GODINE ZATVOREN ZBOG BURE..........

  • milosdr 19.10.2007.

    ne zamjerite ljudima,mozda kod njih ne duva vjetar:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare