To je to što me zanima!

Slovenci dovršili vojnu bolnicu za oboljele od korona virusa

Kako je prilikom posjeta objektu rekao ministar obrane Matej Tonin, nada se da se broj teško oboljelih neće povećati toliko da bi vojnu bolnicu uopće trebalo koristiti
Vidi originalni članak

Pred vojarnom "Eduard Peperko" slovenske vojske u Ljubljani u utorak je dovršeno postavljanje mobilne vojne bolnice u kojoj bi se moglo smjestiti oko 140 pacijenata oboljelih od zaraze korona virusom, među njima 40-ak teže oboljelih.

Kako je prilikom posjeta tom objektu kojim se jačaju bolnički kapaciteti slovenskog zdravstva rekao ministar obrane Matej Tonin, on se nada da se broj teško oboljelih neće povećati toliko da bi vojnu bolnicu uopće trebalo koristiti.

- Nadam se da se broj pacijenata zaraženih korona virusom neće toliko povećati da bismo ovu bolnicu trebali koristiti i da će standardni zdravstveni kapaciteti biti dovoljni - kazao je Tonin te dodao da bi se ona mogla upotrijebiti i u druge svrhe, na primjer za dobrovoljne davatelje krvi koji se zbog bojazni od infekcije korona virusom ovih dana teže odlučuju za davanje krvi u ambulantama.

Montažnu bolnicu postavili su pripadnici vojske i civilne zaštite, a ocjena je da bi se morala koristiti za oboljele od korona virusa za otprilike desetak dana ako se sadašnji tempo povećanja broja slučajeva do tada ne bi smirio. (bt)

Idi na 24sata

Komentari 25

  • barica56 18.03.2020.

    Nije to niš mi za to vrijeme ispraznimo bolnicu bolesne pošaljemo u druge bolnice a one koji su bez veze bili u bolnici 😅😅😅😅😌😘😆na kućnu izolaciju pa ti zovi crveni križ da ti pomogne il volontere , neke režije možeš odgodit tri mjeseca al češ ih ipak platit da bu ti poček prisjel i još puno bisera.

  • sasa66 18.03.2020.

    Ovi Slovenci kakvi god da jesu, pedantniji su od nas. Ovaj Krsticević je u samo izolaciji od kad je čuo sa virus, taj napravio ništa nije osim za svoje dupe. Kao i ostali političari koji nisu na vrijeme zatvorili granice.

  • VEGASS 18.03.2020.

    Je gospodo draga, mozda i nisu najmodernija rijesenja ali su ih napravili u svrhu pomaganja istima.... a pogledajte kod nas "dva brata u karanteni u peugeotu" e to je za plakati, jer im se u protivnom nebi niti pomoglo da nije stiglo do mejdija....

Komentiraj...
Vidi sve komentare