To je to što me zanima!

Zagrebačkog učenika Slovenci izbacili iz autobusa na granici

Riječ je o dječaku, sirijskom državljaninu, čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu...
Vidi originalni članak

Zagrebački srednjoškolci doživjeli su vrlo neugodnu situaciju kad su prije nekoliko dana krenuli na ekskurziju u Rim. Njihovog prijatelja, inače sirijskog državljanina, slovenska je policija na granici izbacila iz autobusa.

Kako doznaje net.hr, slovenska policija Sirijcu je zabranila ulazak u schengenski prostor.

- Svi su vrištali jer im nije bilo jasno što se događa. Bili su očajni, jer prijatelj ne može dalje s njima - pričaju zgroženi srednjoškolci.

Riječ je o dječaku čiji otac radi kao ortoped u Zagrebu. On je još 2012. godine došao živjeti u Hrvatsku, nakon ranog djetinjstva provedenog u sirijskom Homsu. Ima regularno boravište te hrvatsku putovnicu za strance. Hrvatski je vrlo brzo i lako naučio.

Dječakov otac je usred noći otišao po sina na granicu dok su njegovi kolege nastavili putovanje u Rim.

Njegovi prijatelji i profesori imaju o njemu najbolje mišljenje. Opisuju ga kao drago dijete koje se odlično uklopilo u novu sredinu. Dio dječakove obitelji ostao je u Siriji, dok je dio preselio u Rusiju.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • borcinay 05.10.2017.

    koja bijeda od ljudi.izgledaju ko smrznuti pilići.

  • Jolde 04.10.2017.

    Zao mi je mladog covjeka koji je dozivio veliku neugodnost i razocarenje. Medjutim pravila su na zalost na strani Slovenskih granicara - putovnica za strance se izdaje u primjeru da osoba ne moze pridobiti putovnicu svoje maticne drzave. Decko je drzavljan Sirije i prema tome bez vizuma ne moze u Schengen... Kot pojasnjujejo novomeški policisti, je potni list za tujca javna listina, ki se izda tujcu, ki mu je dovoljeno bivanje v državi, vendar pa ta nima oziroma si ne more priskrbeti veljavne potne listine svoje matične države. Za vstop v Republiko Slovenijo morajo vsi tujci, ki se identificirajo s potnim listom za tujce, izdanim s strani druge države, pridobiti tudi vizum.

  • nikolamo 04.10.2017.

    I onda vam treba nekoliko dana nakon nemilog događaja da obavjestite svekoliku hrvatsku javnost?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare