To je to što me zanima!

Slovenci su posudili limuzine Josipa Broza pa ih zadržali

Ljubljanski muzej posudio ih je 1991. godine od Srbije na pet godina. Kako se raspala Jugoslavija, automobili su na posudbi ostali trajno. Spor i dalje traje
Vidi originalni članak

Rolls Royce, Packard iz 1945., blindirani Mercedes iz 1939., blindirani ZIS dio su skupocjena Titova voznog parka koji krasi Tehnički muzej u Ljubljani.

Srbija i Slovenija spore se oko Titovih automobila godinama. Naime, ljubljanski muzej posudio ih je 1991. od Srbije na pet godina. Kako se raspala Jugoslavija, automobili su na posudbi ostali trajno. Ipak, Srbija ne odustaje. I dalje traži povrat Titova blaga. Žele da se trinaest automobila, koje je većinom Tito dobio na poklon od, primjerice, Staljina i Hruščova, vrate u Muzej povijesti Jugoslavije. Dok se spor ne riješi, Slovenci će još malo zarađivati na turistima koji rado gledaju Titove aute.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • fast949 17.03.2014.

    Zbog naše politike prema Titu i ondašnjem vremenu takovu kolekciju automobila prepustit ćemo komšiluku da zarađuju na njima .Dali to nije moglo biti u Zagrebu u muzeju ili bilo gdje u Hrvatskoj .....

  • Silvio Dinora 17.03.2014.

    Neka izvole odmah vratiti Titove limuzine u Zagreb kako bi hrvatski ministri na čelu sa Zoranom proširili vozni park,inaće bit će frke !

  • black metAll 17.03.2014.

    ..to treba zapalit..

Komentiraj...
Vidi sve komentare