To je to što me zanima!

Slovenija: I dalje je potreban ozbiljan monitoring Hrvatske

Slovenija se složila da Hrvatska dobro napreduje prema članstvu, ali Senčar ističe da je na nekim područjima potreban pojačani napor, posebice za temljna prava
Vidi originalni članak

Igor Senčar, državni tajnik u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova, rekao je u utorak u Bruxellesu kako je i dalje potreban ozbiljan monitoring Hrvatske kao buduće članice EU, javlja slovenska agencija STA, a prenosi Jutarnji list. 

Slovenija se složila da Hrvatska dobro napreduje prema članstvu, ali Senčar ističe da je na nekim područjima potreban pojačani napor. Posebno je naglasio da će Slovenija posvetiti pozornost "području temeljnih prava, kako ona proizlaze iz pravila unutarnjeg tržišta". Senčar, pak, u kratkoj raspravi na Vijeću za opće poslove nije posebno spominjao pitanje Ljubljanske banke u RH te problem sukcesije koji Slovenija drži važnim za rješavanje pitanja deviznih štediša.

Potpredsjednik hrvatske Vlade, Neven Mimica izjavio je kako je Hrvatska zadovoljna zaključcima Vijeća EU-a o izvješću o monitoringu.

- Ništa što je na Vijeću rečeno nije izvan granica očekivanoga. Prema tome, možemo biti zadovoljni - rekao je Mimica.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 24

  • lolita 29 30.05.2012.

    Mi smo neovisna Republika Hrvatska!!! Mi smo sluga ponizni i poslušni eto to smo mi!!!! a još kad te takve kvazi zemlje nadgledaju i ucjenjuju onda je sve jasno- jadnici

  • ludom 30.05.2012.

    Kako tog lika nije sram uopće spominjati nekakva ljudska prava, kada znamo koliko su svojih građana jednostavno brisali iz evidencije. I to zamislite, većinom roma i ljudi porijeklom iz BiH. Bilo bi mu bolje da se pokrije ušima i šuti jer se kad zine samo još više kompromitira. Ti slovenci stvarno svako malo pokažu kakvi su u stvari.

  • 30.05.2012.

    neznam koga više mrzim ; pedere, srbe ili slovence

Komentiraj...
Vidi sve komentare