To je to što me zanima!

Slovenija vraća dug, Hrvatska oprašta milijunske kamate?

Iako je sve trebalo ostati tajno dok se ne izjasne vlade, Jutarnji doznaje da su stručnjaci predložili da Slovenija dug štediša vrati, a Hrvatska bi oprostila kamate
Vidi originalni članak

Dogovor hrvatskog i slovenskog financijskog stručnjaka Zdravka Rogića i Franca Arhara oko Ljubljanske banke procurio je u javnost, piše Jutarnji list. Iako je sve trebalo ostati u tajnosti dok se ne izjasne obje vlade, Jutarnji doznaje kako su stručnjaci predložili model prema kojemu bi Slovenija dug bivših štediša od 278,7 milijuna eura vratila Hrvatskoj u razdoblju od 30 godina, a Hrvatska bi oprostila kamate na taj dug. Osim oprosta 700 milijuna eura, što je dvostruko više od glavnice dugovanja, Hrvatska bi pokazala i razumijevanje davanjem 30-godišnjeg roka za povrat novca. 

Iako bi se takvim kompromisnim dogovorom riješila mnoga goruća pitanja pa i pitanje ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, Jutarnji piše kako se službena Ljubljana o dogovoru odbija izjasniti. 

Hrvatska vlada je postupno od 1994. do 2005. godine iz državnog proračuna bankama uplatila 278 milijuna eura, a sada taj iznos potražuje od Slovenije. 

>>> Cijeli članak pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 194

  • dr Tony 13.12.2012.

    Treba im uzeti kamate isto onako kako oni uzimaju građanima. Ni manje ni više.

  • najiram 10 13.12.2012.

    ufatili vas budemo kukurikači samo kukuričete i hrvatski narod plačkate tko ste uopšte vi . pa niti ne zgledate kak hrvati nego kak nekvi iz one zloglasne rumunjske sekurite. kad vas ufatimo ide svakom po pol kile čilija u dupe i zvami na ističnu granici i puštama da vidimo de se budete zaustavili

  • DarkoMagić 13.12.2012.

    Opet naši faking političari !!!! Na prvu si misliš-pa bolje išta nego ništa! Ali ako se malo zapitaš - oprost kamata ??? na rok od 30 godina??? pa ko živ a ko mrtav na taj rok . ne bi takvu bitnu odluku trebali odlučiti oni koji su ostali bez love ??? Jer-pitanje nr.1 - DA LI ITKO MISLI DA BI U KONTRA SLUČAJU, TJ. DA SU HRVATI DUŽNI SLOVENCIMA, SLO TAK ISTO OPROSTILA KAMATE I NA TAJ ROK !!!!!! P na to se valjam po podu od smijeha, pa da ih nije stisnula EU, pa ne bi nas pustili u EU još 20 godina. Palo mi na pamet, možda malo crnog humora - pa možda u stvari oni jako vole HR i zato nas jebu od 90-tih gde i kak stignu, jer oni znaju da bu EU ošla u k..... pa zato to sve stopiraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare