To je to što me zanima!

Obitelj nestale Slovenke (17) sumnja da ju je oteo Paravinja

Imam viziju da je djevojku na autobusnoj stanici pokupio muškarac s plavim očima, silovao je i zadavio, rekao je vidovnjak obitelji nestale Slovenke Doroteje Pasar (17)
Vidi originalni članak

Slovenka Doroteja Pasar (17) nestala je 29. rujna 2007. godine, piše Večernji list. Otišla je na dogovor s prijateljicom u predgrađe Ljubljane. Vraćajući se kući, čini se kako je zaboravila pokaz pa je vjerojatno krenula stopirati. Kući nikada nije stigla. U potragu za djevojkom od 160 cm, vitke građe, uključio se i interpol. 

Nakon što je obitelj sada iz medija saznala o serijskom silovatelju i ubojici Draganu Paravinji, njezina teta Dragica Zupančić iz Novog Mesta kontaktirala je policiju. Iza nestale Doroteje ostao je jedan trag - ruksak s novčanikom i bilježnicom koji su pronašli na mostu Črnuče na Savi. Dorotejinu obitelj uznemirila je činjenica da su obje nestale djevojke istih godina, mlade, lijepe i stopirale su. 

Vidjevši da istraga nema uspjeha, 2008. godine angažirali su vidovnjaka iz Bjelovara.

- Imam viziju da je djevojku na autobusnoj stanici pokupio muškarac s plavim očima, silovao je i zadavio. To je čovjek slabije tjelesne građe, koji vozi i komunicira u nekoliko država - rekao im je vidovnjak koji je samo pogledao njezinu fotografiju.  Sve ove godine obitelj je nije prestajala tražiti, a posljednjih dana sve upućuje na Paravinju. 

MUP Republike Slovenije potvrdio je kako se Paravinja kretao zemljom u vrijeme nestanka Doroteje. Paravinja je uhićen u Sloveniji 9. ožujka jer je Srbija raspisala tjeralicu za nim. Međutim, pustili su ga da se brani sa slobode 4. travnja. Prijavio je prebivalište u Sloveniji uz obavezu da se do izručenja Srbiji javlja u policijsku postaju. U svibnju su ga uhitili u Njemačkoj i deportirali natrag u Sloveniju. 

Doroteja Pasar imala je tužan život. Otac joj je umro nedugo nakon njezinog rođenja, a ona je smještena kod skrbnika zbog majčinih psihičkih problema. Iz divne udomiteljske obitelji premjestili su je u dom. Tada je popustila u školi. 

Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • trollzor332 04.07.2011.

    meni je pred par godina nestala mačka,nikad ju nismo nasli makar smo ju trazili tijedan dana.kad bolje razmislim mislim da sam otprilike u to vrjeme videl bijeli kamijon s plavom ceradom. mislite da je moguce da ju je dragan paravinja ukral ili nedaj boze zgazil :(?

  • anuskamostar 30.06.2011.

    mislim kakvi sve protuha nema na ovom balkanu, ne cudim se nicemu, al sad ovom covejeku prisiti svako nerijseno ubistvo na ovom brdovitom tlu nema smisla, jel kriv i za nesrecu u Japanu, da nije vozio kamion i tamo, pa sta ja znam mozda skocio bombe sa velike visine, pokrenuo cunami, najvjerovatnije, mislim sta je radila ta jbn policija sve ovo vrijeme, gdje su istrazivali is ta?

  • axlica 29.06.2011.

    ovo je već postalo glupo. šta vi ljudi mislite da je taj paravinja jedini manijak u hrv koji radi ovakve grozote??? njima je reko vidovnjak, ma serem se na vidovnjaka i na ovakve gluposti. umjesto da se taj nestanak malo detaljnije istraži, ne ajmo mi to prišit paravinji a ako smo slučajno fulali, nema veze, bu se pravi ubojica javio već u postaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare