To je to što me zanima!

Slovenska diplomatkinja i slika sa zabranjenim ulovom: 'Imam PTSP, sve ću hapsiti u Hrvatskoj'

Sad sam pukovnik vojske. Koje? Ujedinjenih nacija. Imam sve dozvole. Dobivam sutra hrvatsko državljanstvo i sve ću hapsiti. Na koga ciljam? Ne mogu reći, ja sam protuobavještajac, kaže Špela Cimerman
Vidi originalni članak

Špela Cimerman vodila je poglavlje pregovora za područje unutarnjih poslova tijekom hrvatskog pristupanja Europskoj Uniji. Od 2009. do 2014. bila je slovenska diplomatkinja u Hrvatskoj. Ne skriva strast prema podvodnom ribolovu, što ne bi bio problem da ulov s kojim se pohvalila 5. kolovoza ove godine nije bilo zabranjeno loviti, piše Morski hr.

Od 1. srpnja do 31. kolovoza razdoblje je lovostaja u kojem se kirnja ne smije loviti. Na to su je upozorili na društvenim mrežama na što je odgovorila psovkama 'od*ebi i ne se*i', sa svog profila i sa Facebook stranice Sea Spirit Adria s koje objavljuje statuse. Njezina udruga Sea Spirit Adria bavi se jedrenjem, podvodnim ribolovom, plivanjem i jogom.

Špela je predsjednica te udruge.

'Sve ću hapsiti u Hrvatskoj'

Na kritike da je ulov kojim se hvali u to vrijeme zabranjen odgovara da ima dozvolu od ministarstva za pomorstvo i da uhvati samo za jesti. Nakon toga je odgovorila i na slovenskom:

- Imam dopuštenje i pravo da sponzoriram svoj posao. Imam dozvolu za podvodnio ulov od 5 kilograma dnevno.

No na upozorenja da se kirnja ne smije loviti u ovo doba godine, sa svog profila odgovara:

- Ne se*i!

'Samo da popijem tabletu za smirenje'

Morski.hr ju je kontaktirao, razgovor je bio sve samo ne običan.

Kaže da je fotografija stara pet godina i da više nije diplomatkinja, već radi u Somaliji. Kaže da je neprimjeren rječnik koristila jer više nije diplomat i jer ima PTSP. 

- Da, imam i PTSP, ostavite me na miru. Slika je stara, na njoj imam kratku plavu kosu, sad imam dugu crnu. Nisam diplomat više, radim u Somaliji. Sad sam pukovnik vojske, bila sam diplomat u RH od 2009. do 2014. - rekla je za Morski.hr i objasnila u kojoj je vojsci:

- Ujedinjenih nacija. Moram popiti tabletu za smirenje. Imam sve dozvole za ribolov i sutra vadim hrvatsko državljanstvo. Srce mi plače za ovu zemlju. Izaći ću na sljedeće parlamentarne izbore u RH. I sve ću hapsiti. Sav organizirani kriminal - rekla je i dodala da ne može reći na koga cilja jer je protuobavještajac koji radi za Ujedinjene Nacije i NATO.

Sliku objavila prvi put 2018.

Morski.hr je provjerio originalnu fotografiju na kojoj Slovenka pozira s ulovom, prvi ju je put objavila 15. lipnja 2018. godine, u dijelu godine kad nije na snazi lovostaj, ali originalnu fotografiju nisu dobili pa se ne zna kad je riba ulovljena. 

Idi na 24sata

Komentari 215

  • nefertiti21 11.08.2021.

    Ima PTSP, a ima dozvolu za lovit  i prijavit će se na izbore Rh.... sve lipše od lipšeg

  • nerminius 11.08.2021.

    Na čemu je ova?!!

  • milano777 11.08.2021.

    Kao kontaobaveštajac, možeš se još jedino hebati sa obaveštajcima, možeš jesti ribu iz piranskog zaljeva, nemaš ti poststresni traumatski sindrom, pa gdje bi to zaradila, kad stresove nisi proživljavala, normalna si ali si opičena i ako navratiš do mene nikakve pilule za smirenje nećeš trebati uzimati, bit ćeš sretna i zadovoljna

Komentiraj...
Vidi sve komentare