To je to što me zanima!

Slovenske krave i Joško Joras napadaju Hrvatsku

Joras je izvjesio transparent na kuću i dobacio da 'okupacija Slovenije' predugo traje. Mještani iz Zagorskih Sela 3 sata su tjerali krave u Sloveniju
Vidi originalni članak

Ovo je suludo, što taj čovjek radi u Hrvatskoj pred očima hrvatske policije. Tu sam ootkako je transparent postavljen i nisam vidio da su policajci reagirali, a gledaju u to. Mislim da ovakve Jorasove akcije treba pod svaku cijenu spriječiti jer je ovo ipak Hrvatska ma što on mislio – tvrdi ogorčeni V. V. (29) iz Umaga. Joško Joras (61) u petak je nešto iza podneva na svojoj kući koja se nalazi u Hrvatskoj u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Plovanija uz istaknutu slovensku zastavu i dugogodišnji grafit s natpisom “Tudi tukaj je Slovenija“ dodao novi transparent s natpisom “Pozor, okupirano slovensko ozemlje“. Bijeli transparent dimenzija 10 x 2 metra opasao je pročelje kuće. Brojni turisti koji prolaze obližnjim graničnim prijelazom pogledavaju u transparent, a Joras se zato potrudio i napisao ga i na engleskom jeziku.

PREKO RIJEKE NA KURUZU
Nazvao me čovjek čiju njivu imam u najmu i rekao da su u  mom kukuruzištu krave. Iznenadio sam se i odmah pohitao da vidim o čemu je riječ - rekao nam je Zlatko Petrina iz Zagorskih Sela čiju su njivu pohodile krave iz susjedne Slovenije prešavši granicu na Sutli. Krave su uočila djeca koja su išla na kupanje i dojavila vlasniku njive.
- Bilo je tu svega, i krava i teladi ali i bikova i trebalo je vremena da ih potjeramo iz kukuruzišta.Bez pomoći djece i susjeda, teško bismo uspjeli. Pokušao sam jednu uhvatiti, ali nisam mogao. Nakon što smo krave otjerali natrag u Sloveniju, otišao sam i sam potražiti vlasnika. Odmah smo se dogovorili o naknadi štete. Nije imao novca, pa sam pristao pričekati ga nekoliko dana. Vjerujem mu na riječ, ako je pošten donijet će novac. Nisam ga išao prijaviti, nije čovjek kriv, to se do sada nije nikada dogodilo, moramo biti dobri sa susjedima - rekao je Petrina. Dodao je da šteta nije tako velika. Na slovenskoj strani u Bistrici ob Sotli, vlasniku krava Dragi Krameru žao je zbog svega.
- Već 20 godina ondje vodimo krave na ispašu, ali nikad se ništa slično nije dogodilo. Dio problema je u niskom vodostaju Sutle, koji je na tom mjestu jedva desetak centimetara, kada je voda barem pola metra, krave se boje ući u nju, rekao je. Dodao je da je sa sinom odmah otišao na Sutlu i postavio električnog pastira na tom istom mjestu.

POSTAVILI ELEKTRIČNOG PASTIRA NA 'PLITKI PRIJELAZ'
Krave su našle mjesto gdje im nije bilo teško prijeđu na stranu Hrvatske. Sutla je duboka na tom mjestu samo desetak centimetara. Vlasnici su se odmah dogovorili oko naknade štete.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Martin Krpan 24.03.2018.

    Tu je sedaj Hrvaška , ta del arbitraže vam paše, kaj pa še potem iščejo hrvaški ribiči v Slovenskem morju pravtako po arbitraži???

  • harley63 27.08.2010.

    on mora odmah skinuti transperent..jer sto stoji na njemo je cista laz!!!!

  • agr 27.08.2010.

    eto zašto zimmr slovence, zato što su vnago

Komentiraj...
Vidi sve komentare