To je to što me zanima!

Slovenskog arbitra odabrat će predsjednik arbitražnog suda

Slovenski premijer Miro Cerar istaknuo je potrebu da arbitar bude potpuno neovisan, nepristran i pravedan, a dodao je i da potpuno vjeruje Guillaumeu
Vidi originalni članak

Slovenska vlada objavila je u četvrak  kako će slovenskog arbitra, koji će u arbitraži zastupati tu zemlju, odabrati predsjednik arbitražnog suda Gilbert Guillaumeu.

Slovenski premijer Miro Cerar istaknuo je potrebu da arbitar bude potpuno neovisan, nepristran i pravedan, a dodao je i da potpuno vjeruje Guillaumeu, javlja RTVSlo.

- Ovime dokazujemo da se zauzimamo za neovisnost i nepristranost arbitražnog suda - kazao je Cerar, koji očekuje da će hrvatskog nacionalnog arbitra u arbitražnom vijeću koje trenutačno nije popunjeno imenovati također predsjednik Guillaume, nakon što je hrvatski sudac Budislav Vukas odstupio, budući da hrvatska vlada neće imenoveti svog arbitra.

- Tako će se osigurati i jednakopravnost obiju stranaka u postupku, a to je za konačnu pravednu presudu od iznimne važnosti -  kazao je Cerar.

Nadodao je kako se nada da će svih pet članova arbitražnog suda biti zajedno do kraja kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • piramida 14.08.2015.

    sto su oni sami toliko zainteresovani za nastanak arbitraze ako nije vec sve dogovoreno u njihovu korist.

  • zenga091 14.08.2015.

    kaj su ovi slovenci glupi ili nepismeni,sabor je donio oduku o prekidu arbitraže to je cijelom svijetu jasno, moralo bi biti i pokvarenim slovencima.

  • 14.08.2015.

    To je ta cinična politika.Ignoriraj činjenice i mantraj laž dok ne postane istina.Podsječa me svojevremeno na Bildta i Stoltenberga.A ljubljanska banka je za njih neka nepostoječa legenda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare