To je to što me zanima!

Složili Zagreb od Legića: Kockice, tak imam vas rad

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U Tehničkome muzeju u Zagrebu može se vidjeti kako se odrasli igraju jednom od najpopularnijih igračaka. Za neke je trebalo i 150.000 kockica
Vidi originalni članak

Gusari, vitezovi, svjetovi poput “Star Warsa”, ali i već postojeće građevine složene su od stotina tisuća Lego kockica u Tehničkome muzeju u Zagrebu. Klub Kockice danima je pripremao izložbu, na koju je Gordan Grgurić (45) stigao iz New Jerseya u SAD-u.
- Najveći problem mi je bio iz Amerike prevesti neboder. U jednom je komadu, a ispunjena mu je i unutrašnjost te ga nisam mogao rastaviti na pojedine zidove kao ostale zgrade. Kupio sam posebni kovčeg, u njega položio neboder i obložio ga ručnicima. Lagano sam sjeo na njega i kockice su izdržale - kaže Gordan Grgurić (45), sveučilišni profesor. Odrastao je u Zapruđu, a 25 godina je u SAD-u. Radi zgrade novozagrebačkih kvartova, a koristi i stare prozore iz 70-ih. Zgradu zagrebačkog HNK visoku 90 cm dvije godine radio je Matija Pužar iz Pule. Studirao je na FER-u u Zagrebu, a sad je u Oslu u Norveškoj. Jedan od osnivača Kluba Kockice je Matija Grgurić (27), apsolvent arhitekture. Napravio je Umjetnički paviljon sa Zrinjevca.
- Upute ne postoje i ne koristimo posebne dijelove. Sve je od kockica u prodaji, a naručujemo ih internetom - kaže Matija.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tunusmaximus 13.05.2010.

    postajem nostalgičan....:)

  • possesed 13.05.2010.

    ..uspomene na roditelje,turbo limač,djetinjstvo,i neka bolja sretnija vremena..

  • Webeto 13.05.2010.

    Netko ima previše slobodnog vremena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare