To je to što me zanima!

Slučaj lažni iskaz: Odbačena je optužnica protiv Luke Modrića

Obrana smatra da sudski proces protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ne može početi prije nego što sudski postupak koji se vodi protiv Zdravka Mamića bude pravomoćno okončan
Vidi originalni članak

Odbačena je optužnica protiv Luke Modrića zbog lažnog iskaza, piše Večernji list. 

Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Luke Modrića koja je protiv njega podnesena prije točno sedam mjeseci, a kojom ga se teretilo da je lažno svjedočio na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

VATRENI HIT Pravi 'evergreen': Luka Modrić pjeva na svadbi u Hercegovini

Naime, u službenom odgovoru s tog suda potvrdili su da je optužnica protiv Modrića odbačena, no ne precizira se točno zbog čega. Ipak, iz neslužbenih izvora moglo se doznati da je ista optužnica odbačena kao preuranjena.

Konkretno, njegova obrana smatra da sudski proces protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije ne može početi prije nego što sudski postupak koji se vodi protiv Zdravka Mamića bude pravomoćno okončan.

Modrićeva odvjetnica Laura Valković Hini je izjavila da ne zna za tu sudsku odluku koja je najvjerojatnije donesna nakon sjednice optužnog vijeća u petak, ali još nije otpremljena strankama.

IZBJEGAO SUĐENJE U ŠPANJOLSKOJ Modrić se nagodio s poreznom: Mora platiti 1,4 milijuna eura

- Ako su medijske tvrdnje točne sud je najvjerojatnije uvažio argumente iz našeg odgovora na optužnicu u kojemu smo detaljno obrazložili zašto bi optužnicu trebalo odbaciti - kazala je Valković.

Inače, odluka optužnog vijeća zagrebačkog Općinskog kaznenog suda je nepravomoćna te se može očekivati žalba tužitelja.

 

Idi na 24sata

Komentari 362

  • newthing 03.10.2018.

    Meni od početka nije bilo jasno kako su je uopće podigli kada se zna da se to ne može dok se sudski proces u kojem je navodno lažno svjedočio pravomoćno ne okonča.

  • PRAVILO BROJ 8 03.10.2018.

    kaze meni moj unuk,deda nemres mi nista ,jer se zovem luka,tak je sud rekel

  • SanjaVrban_1 03.10.2018.

    sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare