To je to što me zanima!

Slučaj Pukanić: Snimke iz Hitne misteriozno nestale

Policija nije odmah zatražila snimke razgovora iz Hitne. Kad su ih uzeli, shvatili su da dio snimke nedostaje. U Hitnoj kažu da je kriva stara oprema
Vidi originalni članak

Kriminalistička policija nije odmah zatražila snimke telefonskih razgovora između djelatnica Hitne pomoći od 3. travnja, kad je prisilno i nezakonito Mirjana Pukanić hospitalizirana u Vrapču. Kad su konačno uzeli snimke, istražitelji su ustanovili da nisu potpune, piše dnevni list. Iz Hitne pomoći su u srijedu za medije izjavili kako imaju zastarjelu opremu zbog koje nisu svi razgovori snimljeni. Ipak, do ravnateljice Hitne pomoći Slobodanke Keleuve se u četvrtak nije moglo doći jer je bila na službenom putu. Ravnatelj policije Marijan Benko odbacio je u četvrtak optužbe da policija ometa istragu o prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić i ustvrdio da s njihove strane nije bilo nikakvih propusta.
- Ako su snimke iz Hitne nestale jer je oprema zastarjela, treba vidjeti je li oprema zakazala zbog starosti samo 3. travnja ili se to i inače događa. Istraga se provodi aljkavo, a državne institucije zataškavaju istinu - rekao je Nebojša Bestić, odvjetnik Mirjane Pukanić. Dodao je kako pozitivan Mirjanin test na drogu ne čudi budući da ju je suprug prisiljavao da se drogira. No, na sudu će nastojati osporiti negativni test Ive Pukanića. - Nalazi mogu biti lažni, a moguće je i da je testirana druga dlaka. Njegov nalaz na drogu ne može biti negativan - kazao je Bestić. Veljko Miljević, odvjetnik Ive Pukanića, tvrdi da su optužbe Mirjane Pukanić o zajedničkom drogiranju sa suprugom neistinite.
Ravnatelj Vrapča dr. Vlado Jukić nije htio komentirati optužbe da je državnom odvjetništvu odbio predati spis Mirjane Pukanić. Otputovao je u SAD pa je upravo spavao kad smo ga nazvali. Na Županijskom sudu u Zagrebu su nam potvrdili da su državnom odvjetništvu predali samo dio spisa Mirjane Pukanić. - Dostavili smo dio sa sudskog ročišta kad je psihijatar ocjenjivao je li Mirjana Pukanić opasna za okolinu. No nismo im dali njezinu liječničku dokumentaciju - rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik suda. Saborski Odbor za nacionalnu sigurnost se već tjednima ne bavi ovim slučajem jer su oni, prema riječima predsjednika odbora Ranka Ostojića, zadovoljni MUP-ovim izvješćem o istrazi. Odbor za zdravstvo u srijedu se također izjasnio da u radu zdravstvenih i socijalnih službi u slučaju Pukanić nije bilo nikakvih nepravilnosti. Predsjednik odbora Andrija Hebrang se štoviše obrušio na medije i optužio ih za protuzakonito iznošenje osobnih podataka o Mirjani Pukanić. Hrvatsko novinarsko društvo prozvalo je odbor zbog optužbi. Zakon je prekršio jedino Nacional, ali ne i drugi mediji, smatraju u HND-u. Saborski Odbor za ljudska prava bi se danas trebao očitovati o cijelom slučaju. Ovo je drugi put u povijesti Odbora da je sjednica zatvorena za javnost. Prvi puta članovi Odbora iza zatvorenih vrata raspravljali su o slučaju Helene Puljiz, novinarke koju je protuobavještajna služba zastrašivala i ucjenjivala kako bi im odavala informacije.
Za to vrijeme protiv Ive Pukanića ne vodi se ni jedan jedini sudski postupak, potvrdio nam je njegov odvjetnik Veljko Miljević.

PUKANIĆEVOM BRATIĆU UKRALI PIŠTOLJ I 500 KUNA
- Opljačkali su me nekakvi pijanci, uzeli su samo 500 kuna i pištolj. Sigurno bih gore prošao da su bili profesionalci - ispričao je u četvrtak Franjo Pukanić iz Velike Gorice, bratić Ive Pukanića. On je vlasnik mlina i živi u kući do Ivinih roditelja.
- Naši očevi su braća. Ivo gotovo svake nedjelje dođe u posjet svojim roditeljima, pa onda posjeti i nas. Zna doći i na ručak. U dobrim smo odnosima i dobar je prema meni. Ali ga znam i našpotati. Kažem mu: "Ivo, nisi ti bog zna kaj". Ja ga pozovem da ide sa mnom van na zabave, a on neće ići - rekao je Franjo. Kaže kako Ivo nikada nije pokazivao ljubav prema mlinarskom poslu. - On vam je pravi novinar, pa završio je sve te visoke škole - smatra Franjo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • entoni 08.05.2008.

    Je, je pričam ti priču...... Jadna gospođa Pukanić !

  • cvrcak3004 08.05.2008.

    ZBOG ovakvih namjera poput pukijevih je danas osuđen na 40 god. brat od slavice medanić a puki još mirno hoda zg.

  • thelma 08.05.2008.

    užas. jadna žena. sramite se svi koji i dalje obavljate prljave poslove za pukanića! policija prije svih. nek se objavi imenom i prezimenom tko je ustanovio da je pukanićev nalaz na drogu negativan

Komentiraj...
Vidi sve komentare