To je to što me zanima!

Slučaj samostana Dajla: Kosor će pisati papi Benediktu XVI.

Premijerka Kosor se sastala u ponedjeljak s biskupom Ivanom Milovanom. Kazala je kako će tražiti Papu da pomogne u slučaju benediktinskog samostana
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor je nakon sastanka s biskupom Ivanom Milovanom u ponedjeljak najavila kako će osobno pisati papi Benediktu XVI. i zamoliti ga da pomogne u rješavanju slučaja bivšeg benediktinskog samostana u Dajli kod Novigrada u Istri, javlja Tportal. Kosor je najavila i da će pisati i državnom tajniku Svete Stolice kardinalu Tarcisiju Bertoneu kako bi ga upoznala s pravnim činjenicama. Kosor kaže da je novonastala situacija neugodna i naglasila kako je Osimski ugovor za Vladu zatvorena knjiga.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković će razgovarati s apostolskim nuncijem Marijom Robertom Cassarijem, a hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Filip Vučak će tražiti razgovor s nadležnima u Vatikanu.  

Talijanski su benediktinci, podsjetimo, zatražili da im se vrate nekretnine samostana u Dajli za koje su već obeštećeni. 

Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić odbio je u ponedjeljak na konferenciji o zakonu o trgovini komentirati slučaj samostana Dajla.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 66

  • JokaJokic 01.08.2011.

    kako je...be papa,pa i istru ce vam uzeti,samo sto toga jos niste svesni,i pola dalmacije ce pripojiti italiji,samo je pitanje vremena,ratovat cete vi i sa italijanima,NEMA MIRA NA BALKANU

  • user_117608 01.08.2011.

    Kako to sada da se jaca i njena vlada te katolička crkva u Hrvatskoj hvata na činjenicu ko pijan plota da je Jugoslavenska Država riješila ovaj slučaj kad svi znamo i čujemo od te iste "KATOLIČKE CRKVE I VLADE RH" sve pogrndo kad je riječ o SFRJ I JUGOSLAVIJI??? tko je sada lud ovdje,znači kad nam paše Jugoslavija volimo je,kad nam ne paše onda pljujemo po njoj,pitam se samo kako su uopće mogli imati samostan kad im je tito branio sve živo u Jugoslaviji,mogu samo reći da ste svi kerovi kakve treba tražiti,..

  • rosi 01.08.2011.

    starom hitlerovcu nikad dosta imovine.2000 godina grabe od nepismenog naroda jer ako nedaš božja je kazna.pričaju o pomaganju sirotinji a deru ih ko ovce siromah nemože ni riknut da im ta stoka ne uzme bar 300 kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare