To je to što me zanima!

Slučaj "Smeće": INA traži 264,7 mil. kuna od HRT-a

INA ne odustaje od tužbe protiv HTV-a zato što je Hloverka u Otvorenom gorivo super 95 nazvala smećem. Tada im je, tvrde, znatno pala prodaja
Vidi originalni članak

Vodeća hrvatska naftna kompanija INA traži od HTV-a odštetu od čak 264, 7 milijuna kuna jer je Hloverka Novak-Srzić, sadašnja glavna urednica Informativnog programa HRT-a, u travnju 2006. u "Otvorenom" gorivo super 95 nazvala smećem. INA ne odustaje od tužbe te tvrdi da joj je zbog izjave Hloverke Novak Srzić pala prodaja supera 95 i ostalih goriva u svibnju i lipnju 2006. godine. Iznos odštete od 264, 7 milijuna kuna u INI su objasnili činjenicom da INA vrijedi 240 milijardi kuna, a kako je ugled tvrtke narušen samo 1 posto nakon emisije, pad vrijednosti bio je najmanje 240 milijuna kuna. HRT-ov odvjetnik Emil Havkić na ročištu je sutkinji uzvratio da je na Sudu podnijet optužni prijedlog protiv direktora INE zbog onečišćenja okoliša jer se koristi naftom s prevelikom količinom sumpora, što je upućivalo na zaključak u "Otvorenom". Predložio je da se pregleda snimka emisije gdje se vidi kako su građani graničnih područja tada išli kupovati benzin u susjedne zemlje. Hloverka Novak Srzić optužena je da je u "Otvorenom" ovim izjavama oklevetala INU: "Gospodine Dragičeviću, zašto se benzin zove super kad nipošto nije super, to je katastrofa?! Pa vi proizvodite ovo smeće koje se zove super, a nitko to ne vozi".

Idi na 24sata

Komentari 15

  • gardy 20.02.2008.

    prije ina treba dokazati da 95 nije smeče a to nemože dokazati...ha ha ha

  • rotor 20.02.2008.

    zato ja vozim na plin..auto kao smeće :-))))

  • baltazar71 20.02.2008.

    HLO mi bas i nije nesto simpaticna ali u ovome je podrzavam.I ja najvjerojatnije kao i vecina ljudi imam losa iskustva sa Inom i njenim smecem od 95.U 4,5 godine od kad imam novi auto 2(dva) puta sam tocio gorivo na Ininim benzinskim postajama i oba puta mi se javio centralni kompjuter da ima problema sa senzorima i katalizatorom.Ma mozete Vi meni pricati sto hocete ali ja vise ne stavljam Inino gorivo ni u kosilicu za travu a kamo li u auto.Mozete mi ga davati besplatno ali gospodo NEMA SANSE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare