To je to što me zanima!

Slučaj vikendica: Zagorac opet oslobođen, nije ni došao na sud

Vladimir Zagorec i M.K. nepravomoćno su oslobođeni optužbe da su sredstvima MORH-a obnovili vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke skupštine
Vidi originalni članak

Bivši general Vladimir Zagorec optužen da je kao pomoćnik ministra obrane 1997. nezakonito obnovio vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera, nepravomoćno je oslobođen, kao i njegov tadašnji pomoćnik Juraj Vojković, dok je postupak protiv trećeoptuženog Juraja Vojkovića razdvojen zbog njegove bolesti.

Prema optužnici iz 2001., bivši pomoćnik u MORH-u Vladimir Zagorec, načelnik uprave u MORH-u M.K. te njegov pomoćnik Juraj Vojković terete se da su nezakonito sredstvima MORH-a za gotovo 1,1 milijuna kuna obnovili vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke skupštine Antuna Šporera u Novigradu.

Šporer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a 'digao ruku' za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Postupak protiv njega je izdvojen zbog njegove teške bolesti. 

NOVCEM MORH-A Sud: Zagorec nije nezakonito obnovio Šporerovu vikendicu

Suđenje je do sada više puta ponavljano, a Zagorec je posljednji put u ožujku 2017. nepravomoćno oslobođen.

- U ovom slučaju nije dokazana bilo kakva protupravna korist na štetu MORH-a, jer se Šporerova vikendica nalazi na području oslobođenom u akciji Maslenica, a Hrvatska vojska je objekt koristila više od godinu dana - rekao je tada sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša obrazlažući drugu oslobađajuću nepravomoćnu presudu.

Prijašnju, iz 2011. godine je 2015. ukinuo Vrhovni sud.

Zagorec nije došao na objavu nepravomoćne presude.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Yugonostalgicar 14.06.2019.

    Pozdravlja ga Dafina Milanovic

  • golinci 14.06.2019.

    A šta je s draguljima i dijamantima? Sve nestalo i zaboravljeno..

  • japanokinez 13.06.2019.

    Čim ga vidiš, vidiš da tu nešto debelo ne štima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare