Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučaj vikendica: Zagorac opet oslobođen, nije ni došao na sud

Vladimir Zagorec i Matko Kakarigi nepravomoćno su oslobođeni optužbe da su sredstvima MORH-a obnovili vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke skupštine

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
33 komentara

Bivši general Vladimir Zagorec optužen da je kao pomoćnik ministra obrane 1997. nezakonito obnovio vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera, nepravomoćno je oslobođen, kao i njegov tadašnji pomoćnik Juraj Vojković, dok je postupak protiv trećeoptuženog Juraja Vojkovića razdvojen zbog njegove bolesti.

Prema optužnici iz 2001., bivši pomoćnik u MORH-u Vladimir Zagorec, načelnik uprave u MORH-u Matko Kakarigi te njegov pomoćnik Juraj Vojković terete se da su nezakonito sredstvima MORH-a za gotovo 1,1 milijuna kuna obnovili vikendicu bivšeg potpredsjednika zagrebačke skupštine Antuna Šporera u Novigradu.

Šporer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a 'digao ruku' za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Postupak protiv njega je izdvojen zbog njegove teške bolesti. 

D. Urukalović NOVCEM MORH-A Sud: Zagorec nije nezakonito obnovio Šporerovu vikendicu

Suđenje je do sada više puta ponavljano, a Zagorec je posljednji put u ožujku 2017. nepravomoćno oslobođen.

- U ovom slučaju nije dokazana bilo kakva protupravna korist na štetu MORH-a, jer se Šporerova vikendica nalazi na području oslobođenom u akciji Maslenica, a Hrvatska vojska je objekt koristila više od godinu dana - rekao je tada sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša obrazlažući drugu oslobađajuću nepravomoćnu presudu.

Zagreb: Vladimir Zagorec opet olobođen, nije došao na sud | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prijašnju, iz 2011. godine je 2015. ukinuo Vrhovni sud.

Zagorec nije došao na objavu nepravomoćne presude.

Možda vas zanima i ovo:
Message