To je to što me zanima!

Službeni podaci o Covidu nepotpuni, milijun slučajeva zaraze u pokrajini Zhejiang

Nacionalna zdravstvena komisija prestala je bilježiti slučajeve zaraze Covida 19 bez simptoma, a službeni podaci iz zemlje postali su nepotpuni
Vidi originalni članak

Kineska pokrajina Zhejiang blizu Šangaja suočava se s otprilike milijun novih slučajeva zaraze covidom-19 svakog dana i očekuje se da će se ta brojka udvostručiti u nadolazećim danima, objavila je danas pokrajinska vlada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kina već pet dana nije zabilježila nijednu smrt od virusa unatoč rekordnom porastu slučajeva zaraze diljem zemlje - rekli su iz kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

REKORDAN BROJ ZARAŽENIH Kina neće više objavljivati podatke o Covidu? Liječnici moraju raditi, makar bolesni...

Građani i stručnjaci su zatražili pouzdanije podatke uslijed naglog porasta slučajeva zaraze otkako je Peking uvelike izmijenio svoju politiku nulte tolerancije prema koronavirusu, koja je potpuno zatvorila milijune građana i oslabila drugo najveće gospodarstvo u svijetu.

Nacionalna zdravstvena komisija prestala je bilježiti slučajeve zaraze bez simptoma, zbog čega ih je teže pratiti, a službeni podaci iz zemlje su postali nepotpuni.

Komisija je u nedjelju prestala objavljivati dnevne podatke, koje je CDC zatim objavio.

BOLNICE NA RUBU Korona bukti, Šangaj zbog širenja virusa poziva građane da ostanu kod kuće za Božić

- Procjenjuje se da će vrhunac slučajeva zaraze ranije stići u Zhejiang i ući u razdoblje visoke razine zaraženosti oko Nove godine, tijekom kojeg će broj dnevnih slučajeva iznositi i do dva milijuna - rekli su iz Vlade.

Pokrajina Zhejiang, u kojoj živi 65,4 milijuna ljudi, objavila je da je od 13 583 zaraženih koji se liječe u pokrajinskim bolnicama.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 25.12.2022.

    Ajmo reći da ima 5 milijuna zaraženih, to znači da je 0.33 posto ljudi u Kini zaraženo. A zaraza sama po sebi ne znači ništa, broj zaraženih je potpuno nebitan podatak! I to pravilno rade, da broje samo mrtve koji su se razboljeli i umrli od neke respiratorne komplikacije kakve taj virus može uzrokovati. Kod nas su sve trpali na korona hrpu, ako su imali pozitivan test i bilo kakve još druge bolesti, ako su umrli nakon pozitivnog testa sve su zbrajali pod korona žrtve, makar su imali još po 4-5 drugih kroničnih bolesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare