To je to što me zanima!

Službenici će na kućnu adresu slati godišnji izračun poreza

Prema Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak bi se, ako ga usvoji Sabor, olakšao porezni teret na plaćama i ukinulo godišnje prijave
Vidi originalni članak

Od 2016. godine građani više neće krajem veljače morati ići u porezne urede kako bi predali porezne prijave, doznaje Slobodna Dalmacija

Poreznici će posao obavljati za njih te će im izračune dugova ili povrata slati na kućnu adresu. To vrijedi za sve one koji su po zakonu bili dužni pisati prijave kao i za one koji su ih dobrovoljno podnosili radi povrata poreza. Dio je to Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak kojim bi se, ako ga usvoji Sabor, olakšao porezni teret na plaćama, uvelo oporezivanje kamata na štednju po 12 posto i ukinulo godišnje porezne prijave. 

>>> Više pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 07.11.2014.

    Pametno. Tako je to i u zemljama visoke demokracije i jakih gospodarstava. Trebamo modernizirati i stvarati učinkovitiju administraciju.

  • SOGY 72 06.11.2014.

    Bit ce iznenadjena.....molimo vas da razliku podmirite u roku od 15 dana...a povrat nece dobit mozda 10% gradjana..i koji dobiju ce cekat.cekat,cekat,pa onda jos malo cekat.Ma najbolje da mi to rijesimo referendumom..

  • Cinculator 06.11.2014.

    Odlično, samo neka zaživi, jer bit će više onih koji moraju doplatiti nego koji su preplatili pa očekuju povrat poreza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare