To je to što me zanima!

Smanjili bi poreze i ukinuli sve škole koje ne donose posao

Ekskluzivno otkrivamo plan oporbe kojim bi izvukli zemlju iz krize. Program u HDZ-u čuvaju kao najstrožu tajnu i gotovo je bilo nemoguće doći do njegova sadržaja
Vidi originalni članak

Najveća oporbena stranka HDZ već više od godinu dana s bavarskim IFO institutom radi gospodarski program koji bi Hrvatskoj trebao donijeti blagostanje. Program u HDZ-u čuvaju kao najstrožu tajnu i gotovo je bilo nemoguće doći do njegova sadržaja. Prvi razlog za to je što program do kraja nije gotov, a drugi što HDZ svoj adut za parlamentarne izbore, na kojem planira i temeljiti kampanju - ne želi otkrivati prije vremena. 

Naime, u Europi, konkretnije u Njemačkoj događalo se da jedna stranka predstavi svoj gospodarski program prije pa ga zatim konkurentska stranka jednostavno prepiše. I na tome dobije izbore.

Što se tiče Hrvatske, HDZ ne bi trebao strahovati od tog scenarija jer je premijer i šef SDP-a Zoran Milanović jasno dao do znanja da ga njihov gospodarski program ne zanima. Objasnio je da je hrvatski gospodarski program pitanje nacionalne sigurnosti, da o tome odlučuju naši ljudi, Hrvati u Hrvatskoj, a ne u Moskvi ili Berlinu. Time je jasno poručio da ne namjerava razgovarati niti o konsenzusu o tom programu na koji je pozvao šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

- Zadnji puta kad je netko probao pisati program izvan Hrvatske, to je bio Staljin, ‘46. ili ‘47. godine. O tom pitanju Hrvatska ne treba savjete jer drugi ne gledaju naše interese onako kako ih mi gledamo - smatra Milanović koji ovim riječima očito ne želi dati na važnosti HDZ-ovu gospodarskom programu. 

>>> Više čitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 239

  • Rollan Rollan 23.02.2015.

    Pa jasno da bi adeze ukidao škole. Kada su njima uopće i bile potrebne. Ako zatreba zbog nekog natječaja, uvijek mogu kompilirati, a na koncu i kupiti - pogotovo u svojoj izbornoj bazi. Kada ih malko bolje poškicaš - iz očiju im šiklja pamet i mudrost - sve sami um do uma. Po adezejovoj ustaljenoj praksi, za posao ti niti ne treba nikakva škola, samo neki kum, rodjak, netjak ili neki drugi matan - tko im što može. Ipak su se oni trudili da iz Hrvatske naprave utvrdu

  • PRCO 21.02.2015.

    Ovo je za ne povjerovati koliko novinarstvo moze biti pristrano.

  • projekt_venus 21.02.2015.

    Bravo. Bilo bi najbolje da uopće ukinete škole jer sa glupim narodom možete lako vladati i nastaviti pljačkati. Hrvatska kronično pati od nedostatka pametnih i sposobnih ljudi, možda je vrijeme da razmislimo o uvozu takvih ljudi i da izvučemo zemlju iz krize.

Komentiraj...
Vidi sve komentare