To je to što me zanima!

Smrt na dohvat ruke: Novi narkotici na hrvatskim ulicama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U proteklih godinu dana pojavilo se čak 18 novih droga - toliko su ih barem do sada forenzičari uspjeli detektirati. No kažu: Pravo stanje na ulici je puno, puno gore...
Vidi originalni članak

Mogu ih lako nabaviti i legalno kupiti, gram stoji samo desetak kuna, a djelovanje im je često jače nego ono klasičnih droga.

Hrvatska policija, u suradnji s carinom i sanitarnom inspekcijom, zaplijenila je lani čak 18 novih droga koje je otkrio Centar za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić”. Vjeruju da ih je na tržištu i mnogo više koje su se provukle nedetektirane.

Karakteristika im je da imitiraju djelovanje klasičnih droga, no konzumenti kažu da često “pucaju” i mnogo jače.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>> Sve o novim narkoticima na hrvatskim ulicama čitajte u utorak u tiskanom izdanju 24sata

Idi na 24sata

Komentari 164

  • SinišaGavrilović 17.03.2015.

    Još davno je dr.Pot (king of High Times) rekao proročansku rečenicu koja glasi nekako ovako "Ukoliko nastavimo zabranjivačku politiku 20og stoljeća, prema drogama iz 19 stoljeća..potpuno ćemo se izgubiti u 21 stoljeću..jer će kemija, biologija i genetska informacija prijeći točku u kojoj je političarima moguće odlučivati o bilo kakvim zabranama" Povijest droga i povijest ljudskog roda, jedna je povijest. Samo se zasebno proučavaju. Cannabis je jedna od biljaka koja je prelazak u civilzaciju učinila mogucim. Dugotrajna svemirska putovanja neće biti moguća bez hibernacijskih droga, biti će droga koje pospješuju kreativnost, pomažu u učenju. Zabrane droga nemaju nikakav utjecaj na njihovu dostupnost već samo na cijenu. Uz mandragoru, velebilje, buniku kao najpoznatije droge na našim livadama tu je još jako jako puno biljaka i gljiva...koje rastu slobodno ..i nitko ih ne konzumira jer NISU ZABRANJENE, pa nisu valjda gušt, bunt i to što obično ide...

  • 779danai4ure 17.03.2015.

    di su ti šta ti ubace u piće,valjda iden u krive ugostiteljske objekte

  • Rumpel Stiltskin 17.03.2015.

    Šećer je još najbolja, najlegalnija, najprofitabilna i najsmrtonosnija droga koju djeca obožavaju, pa onda idu alkohol,cigarete,teške droge i na kraju je marihuana, koje obožavaju odrasli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare