To je to što me zanima!

Smrtonosna ameba "ušla" joj kroz nos dok se kupala u rijeci

Courtney Nash (16) iz Australije kupala se prošlog tjedna u rijeci St. John na Floridi. Deset dana kasnije bila je mrtva. Zarazila se amebom koja joj je napala mozak
Vidi originalni članak

Smrtonosna ameba iz rijeke ubila je 16-godišnju Australku Courtney Nash. Djevojka se zarazila plivajući u rijeci St. John, 71 kilometar istočno od Orlanda. Smrtonosni parazit ulazi najčešće kroz nos i napada mozak i leđnu moždinu, a smrt nastupa samo koji tjedan nakon zaraze. Uzrokuje amebni meningoencefalitis. Opasna ameba živi u toplim slatkovodnim stajaćicama, ali je ima i u loše održavanim bazenima.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • feba 15.08.2011.

    Pa nije Australija toliko zagađena.Nisam baš sigurna da su naše vode blistavo čiste.Možda nema amebe zbog klime ali...ima domaćih prljavština i previše.Svašta su iz mora izvadili a Dunav odavno nije plav.

  • mcnakvadrat 15.08.2011.

    Eto, i onda kažu da smo mi skupi! Ma ljudi, kupajte se u našem čistom, plavom Jadranu! Osim par neljubaznih turističkih djelatnika i konobara, te hladne juhe (ali zato tople pive), ništa vam se loše neće desiti.....

  • balcanicus 15.08.2011.

    Je smotana nacija ti Australci, padaju sa stijena, tope se, otimaju ih, smotano da n mogu bit smotaniji. Bit će im to od sunca poremećen centar za ravnotežu, to je tako kad ideš živit među klokane i guštere, nemoš ostat normalan. Šugava država ta Australija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare